Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Lamsrack met groene pesto en salade

Lamsrack met groene pesto en salade

Lamsrackjes zijn één van onze favorieten stukken vlees. Vol van smaak en lekker mals. En daar denkt onze huisblogger net zo over en heeft voor ons weer een smaakvol gerecht gemaakt. Barbecue Marq aan het woord: Sappige en mals, lamsrackjes zijn een ware traktatie voor de smaakpapillen. Met hun delicate textuur en rijke smaak zijn ze een favoriet onder fijnproevers over de hele wereld. Of ze nu gegrild, gebakken of gebraden worden, lamsrackjes behouden altijd hun karakteristieke aroma en zorgen voor een onvergetelijke culinaire ervaring. Bij dit gerecht worden de lamsrackjes gemarineerd in een zelfgemaakte pesto op basis van basilicum. Het langzaam garen van de rackjes zorgt ervoor dat ze heerlijk sappig en mals blijven. Ik serveerde de lamsrackjes met een rucolasalade met mozzarella, tomaat, pijnboompitjes en balsamico azijn.

Dit gerecht is voor 4 personen. Het heeft een voorbereidingstijd van 1,5 uur en een bereidingstijd van 30 minuten.

Benodigdheden

  • Keukenmachine

vlees lamsrack met groene pesto en salade bbq marc devleesboerderij

Ingrediënten vlees

  • 2 lamsrackjes uit Nieuw Zeeland
  • Ingrediënten zelfgemaakte marinade

    • 1 plant verse basilicum, minus 10 blaadjes
    • 4 tenen knoflook
    • 80 gram Parmezaanse kaas
    • 60 gram geroosterde pijnboompitten
    • Olijfolie
    • Citroensap
    • Peper en zout

    Salade

    • 360 gram rucolasla
    • 10 blaadjes basilicum
    • 2 bollen mozarella
    • 4 tomaten
    • 20 gram Parmezaanse kaas
    • 20 gram geroosterde pijnboompitten
    • 10 el balsamico condiment

    midden lamsrack met groene pesto en salade bbq marc devleesboerderij

    Bereiding Lamsrack met groene pesto en salade

    1. Maak de marinade door alle ingrediënten van de marinade in de keukenmachine te hakken. Breng op smaak met peper en zout. Vul aan met olijfolie zodat het een mooi papje wordt.
    2. Smeer de lamsrackjes in met driekwart van de marinade en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
    3. Maak de barbecue aan voor indirect garen op 130 graden Celsius.
    4. Gaar de lamsrackjes indirect tot een kerntemperatuur van 48 graden.
    5. Maak ondertussen de salade met de sla, tomaat, mozzarella, basilicummarinade en balsamico.
    6. Haal de rackjes van de barbecue, wikkel in aluminiumfolie en wacht nog 5 minuten. Snijd dan aan tussen de botten.

    Smakelijk!