Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Black Angus skirt steak in wood wrapped wraps

Black Angus skirt steak in wood wrapped wraps

De dagen worden weer langer en de zon krijgt steeds meer ruimte. Daarom was het tijd voor onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq om weer iets speciaals op tafel te zetten! Maiswraps omwikkelt met woodwraps. Marc aan het woord:

De afgelopen koude tijd heb ik veel winterse gerechten gemaakt, maar aangezien het zonnetje weer begint te komen mag het weer wat lichter. Ik heb iets gemaakt dat ik al een tijdje wilde maken. Het zijn wraps die ik omwikkel met woodwraps, dus een houten wrap om een maïswrap heen. Ik vulde de wrap met zure room, sla, gegrilde zoete puntpaprika en een plak sla. Uiteraard komt daar een lekker gemarineerd stukje vlees op. In dit geval gemarineerde skirt-steak van een Black Angus rund. Dat wordt smullen!!!

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 6 uur en een bereidingstijd van 1 uur.

Ingredienten marinade Black Angus skirt steak

  • 60 ml balsamico azijn
  • 60 ml soyasaus
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el worchestershiresaus
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl gemalen mosterd
  • 1 tl Italiaanse kruidenmix
  • 1 tl honing

vlees black angus skirt steak in wood wrapped wraps bbq marq devleesboerderij

Ingredienten vlees

midden black angus skirt steak in wood wrapped wraps bbq marq devleesboerderij

Ingredienten wraps

  • 6-8 maiswraps
  • Krop sla
  • 6-8 plakken kaas (ik gebruikte Brugse kaas)
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • Peper en zout
  • 2 potjes zure room
  • Olijfolie
  • 6-8 cederhouten wood-wraps (bv. van Weber)

einde black angus skirt steak in wood wrapped wraps bbq marq devleesboerderij

Bereiding Black Angus skirt steak in wood wrapped wraps

  1. Bereid de marinade door alle ingrediënten onder het kopje ‘marinade’ met elkaar te mengen in een kom en goed door elkaar te roeren.
  2. Haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier.
  3. Kijk het vlees na op oneffenheden, overtollig vet of (harde) stukjes die je wil verwijderen. Bij skirtsteak valt dit over het algemeen mee.
  4. Snijd het vlees in reepjes van 2 cm breed.
  5. Leg het vlees in de marinade en laat het een uur of 6 marineren in de koelkast.
  6. Snijd de zoete puntpaprika’s in lange repen. Verwijder de zaadlijsten.
  7. Maak de barbecue klaar voor volledig indirect. Afhankelijk van het model vereist dit een andere opbouw. Bij een kamado maak je gebruik van de heat deflector, bij een nieuwer model Weber gebruik je de diffuser plate en bij een ouder model Weber bouw je het vuur naast het midden. Smokers zijn meestal helemaal indirect, dus daar hoef je niets extra te doen. De richttemperatuur voor de ketel is 175 graden Celsius. Ik gebruikte dit keer mijn GrillGrates.
  8. Leg de woodwraps te weken in water, zorg dat ze onder water blijven.
  9. Grill de stukjes vlees en de stroken paprika op hoge temperatuur.
  10. Proef het vlees en breng op smaak met peper en zout.
  11. Haal dan het vlees en de paprika van de barbecue.
  12. Vul de wraps met zure-room, sla, een plak kaas, de paprika en het vlees.
  13. Rol de wraps dicht, smeer ze aan de buitenkant in met olijfolie en doe de woodwrap er omheen.
  14. Leg de woodwraps op de grill en grill ze af. Zorg dat de kaas niet in de barbecue loopt.

Smakelijk!

einde2 black angus skirt steak in wood wrapped wraps bbq marq devleesboerderij