Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Hertenbiefstuk van de BBQ met rode portsaus

Hertenbiefstuk van de BBQ met rode portsaus

In de herfst kan een hertenbiefstuk niet ontbreken. Het is een mals stuk vlees en heeft een volle smaak! Onze huisblogger Grillfun heeft het hertenbiefstuk geserveerd met een portsaus gemaakt. Grillfun aan het woord:

Hertenbiefstuk wordt gesneden van de haas van het een hert en is een heerlijk mals stuk vlees bij de juiste bereiding. Persoonlijk vind ik biefstuk het lekkerste als hij medium-rare wordt bereid, want dan is het vlees nog lekker mals. Bereid je de biefstuk te lang, dan wordt deze taai en dat is natuurlijk zonde van zo'n mooi stuk vlees.

In dit recept neem ik je mee in de perfecte bereiding van hertenbiefstuk en om het helemaal af te maken serveer ik er een rode portsaus bij. Ideaal niet alleen voor de herfst maar ook feestelijk voor de kerstdagen om eens iets speciaals op tafel te zetten. Lekker makkelijk zonder stress omdat je de saus ook een dag van te voren kunt maken. Zet de saus als deze is afgekoeld in de koeling tot gebruik. Voeg de bessen pas toe als je saus gaat opwarmen.

Als serveer tip kun je er bijvoorbeeld een pastinaakpuree bij serveren of voor kerst lekker met stoofperen en gegrilde groenten. Er is van alles mogelijk om er een echt feest van te maken.

Ingrediënten voor het hertenbiefstuk met rode portsaus

 • 4 herten biefstukken a 200 gram
 • Bosje verse rozemarijn
 • Zout en versgemalen peper
 • 1 sinaasappel
 • 75 ml port
 • 300 ml kippenfond
 • 170 gram viervruchten confiture
 • 75 gram blauwe bessen of cranberry

vlees hertenbiefstuk van de bbq met rode portsaus grillfun devleesboerderij

Voorbereiding portsaus

 1. Neem een pan en voeg hierin de rasp van één sinaasappel de port, kippenfond en de viervruchten confiture.
 2. Zet de pan op het vuur en breng deze aan de kook.
 3. Laat de saus inkoken door deze gedurende langere tijd te laten koken. Zet het vuur lager wanneer de saus de gewenste dikte heeft (ongeveer 20 min).
 4. Zet het vuur lager en voeg de bessen of cranberry's toe. Laat de bessen opwarmen in de saus. De bessen toevoegen kun je het beste doen wanneer de hertenbiefstukken op de barbecue gaan. Je kunt de saus eerder maken en dan terug op het vuur zetten als je de biefstukken gaat bereiden op de barbecue.

Bereiding hertenbiefstuk

 1. Haal de hertenbiefstuk een uur voor de bereiding uit de koeling en laat ze op kamertemperatuur komen.
 2. Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats het rooster. Voor mooie grillmarks kun je het beste een gietijzeren rooster gebruiken.
 3. Zorg ervoor dat je grilrooster goed schoon is om er even voor het grillen met een doekje met zonnebloemolie overheen te gaan.
 4. We gaan direct grillen boven de kolen omdat een hertenbiefstuk niet heel dik is. Voel even met je hand boven het rooster voordat je gaat starten. Kun je jou hand er geen seconde bovenhouden is de barbecue heet genoeg.
 5. Wrijf de hertenbiefstuk een beetje in met olijfolie en breng de hertenbiefstuk op smaak met een beetje zout.
 6. Leg de hertenbiefstukken op het rooster en grill ze voor ongeveer 2 minuten per zijde tot een kerntemperatuur van 50 graden.
 7. Laat ze even rusten (ongeveer 5 min) onder een schone theedoek.
 8. Breng de hertenbiefstuk verder op smaak met een beetje peper en de rode portsaus. Strooi er nog een beetje rozemarijn over om het helemaal af te maken.

Succes met het maken, groetjes Grillfun

einde hertenbiefstuk van de bbq met rode portsaus grillfun devleesboerderij