Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Zuurkoolschotel met ambachtelijke rookworst

Zuurkoolschotel met ambachtelijke rookworst

Kun jij je nog herinneren dat je als kind bij de groenteboer een plukje rauwe zuurkool uit het vat kreeg? Wij wel! En onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq ook! Mooie herinneringen maken mooie recepten. Marc aan het woord:

Zuurkoolschotel met rookworst op de Kamado, kan het nog veel winterser worden? Eigenlijk is dit een overheerlijke Hollandse overschotel die ik bereid op de barbecue in een grote skillet. Ik gebruikte de ambachtelijke rookworsten van de vleesboerderij, die zijn overheerlijk en veel beter dan de rookworsten van het merk met de U en de X ;-) In essentie is het een eenvoudig gerecht dat je ook eenvoudig in de oven kan maken. Geniet er lekker van!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 1 uur en een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingredienten zuurkoolschotel

  • 1 kg zuurkool in het zuur
  • 3 uien
  • Paneermeel
  • Boter
  • Curry ketchup
  • 1,4 kg aardappels kruimig
  • Melk
  • Vloeibare boter

vlees zuurkoolschotel met ambachtelijke rookworst bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

Bereiding van zuurkoolschotel met ambachtelijke rookworst

  1. Schil de aardappels, spoel ze af, snijd in blokken en kook 20 minuten in water met een beetje zout.
  2. Kook de zuurkool in eigen vocht ook 20 minuten.
  3. Schil de uien en snijd in stukjes.
  4. Maak de barbecue aan voor direct grillen op een temperatuur van 200 graden.
  5. Plaats een skillet en bak de uitjes goudbruin in wat boter.
  6. Haal de uitjes weer uit de skillet.
  7. Rul nu het gehakt met wat peper en zout in de skillet, als het gehakt klaar is voeg je flink wat curry ketchup toe en laat het even warm worden. Voeg dan ook weer de uien toe. Haal dan het geheel uit de skillet.
  8. Giet de aardappels en de zuurkool af en maak met wat vloeibare boter en melk een puree.
  9. Maak een eerste laag puree onderin de skillet, ongeveer de helft.
  10. Maak dan een laag gehakt.
  11. Maak dan een laag met plakjes rookworst.
  12. Doe er een laatste laag puree op.
  13. Bestrooi flink met paneermeel en nog wat boter.
  14. Bouw de barbecue om tot indirect barbecueën op 200 graden.

Smakelijk!

midden zuurkoolschotel met ambachtelijke rookworst bbq marc devleesboerderij