Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Boeuf Bourguignon met onze riblappen

Boeuf Bourguignon

Lekker hartig gerecht tijdens de koude dagen? En niet te lang in de keuken staan? Dan heeft Barbecue Marq het recept voor jou. Boeuf Bourguignon, een typisch Frans gerecht uit de Bourgogne streek. Marc aan het woord:

Voor dit recept gaan we naar de Franse keuken. Boeuf Bourguignon is een Franse stoofpot gebaseerd op rundvlees en afkomstig uit de Bourgogne streek. Het is een typisch boerengerecht van taai vlees dat door lang te garen heel mals wordt. Dit gerecht wordt gemaakt met rode wijn, uiteraard kies ik een wijn uit de Bourgogne, met als belangrijkste druif de Pinot Noir. De bereiding is niet moeilijk en kun je op elke barbecue die een temperatuur van 175 graden haalt maken. Je bereidt alles in een grote gietijzeren pot of Dutch oven. Het start met het aanbakken van de ingrediënten en gaat verder met het garen van het geheel in vocht, in dit geval runderfond en rode wijn. Zoek je iets lekkers voor de koude winterse dagen? Dan is dit zeker een aanrader! Dit recept is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 3 uur. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado of gasbarbecue.

Benodigdheden

  • Dutch oven

vlees boeuf bourguignon bbq marc devleesboerderij

Ingrediënten

  • 1000 gram riblappen
  • 3 eetlepels bloem
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • Peper
  • Zout
  • 3 uien
  • Olijfolie
  • Boter
  • 100 gram tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram champignons
  • 3 wortels
  • 600 ml rode wijn
  • 2 theelepels tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 400 ml Runderfond

midden boeuf bourguignon bbq marc devleesboerderij

Bereiding Boeuf Bourguignon met onze riblappen

  1. Snijd de knoflook en de sjalotten fijn en de wortels en de champignons in plakken.
  2. Snijd het vlees in blokken van 2 centimeter, verwijder eventueel hard vet.
  3. Maak de barbecue aan voor directe hitte op een temperatuur rond de 175 graden Celsius.
  4. Plaats de Dutch oven op de barbecue en laat hem goed heet worden.
  5. Bak de spekjes in de Dutch oven, voeg daarna de tomatenpuree toe en bak nog even.
  6. Maak de Dutch oven leeg en doe er een blokje boter in.
  7. Rol de het vlees in de bloem en bak aan in de pot.
  8. Bak daarna de uien en de knoflook mee.
  9. Voeg daarna de champignons, de wortelen, de spekjes, de fond, de rode wijn, de laurier en tijm toe.
  10. Laat het geheel koken en roer het goed door elkaar.
  11. Laat het 1 uur pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
  12. Laat nog 2 uur doorgaren en dan is je stoofpot klaar. Je kan eventueel nog wat maïzena toevoegen om de saus wat dikker te krijgen.

Eet smakelijk

einde boeuf bourguignon bbq marc devleesboerderij