Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Dry aged entrecote met zelfgemaakte chimichurriboter

Dry aged entrecote met zelfgemaakte chimichurriboter

Soms eet je zwaar en hartig en soms wil je lekker een licht en snel te bereiden gerecht. Barbecue Marq heeft daarom gekozen voor een mooi stuk Dry aged entrecote met zelfgemaakte chimichuriiboter. Marc aan het woord:

Vandaag een eenvoudig gerechtje dat o-zo lekker kan zijn mits goed bereid. Ik start met een dry-aged entrecote van ongeveer 800 gram. Het vlees is dry-aged en in één stuk. Entrecote komt uit de lende van het rund en heeft een mooie vetkap. Dry-agen is een bereidingswijze waarbij een gedeelte van het vocht langzaam uit het vlees verdampt, waardoor het vlees smaakvoller, krachtiger van smaak wordt. Daarnaast wordt het vlees ook malser, dat komt doordat de enzymen in het vlees het spierweefsel afbreken. Ik combineer dit met een zelfgemaakte boter van chimichurri die ik met het vlees serveer.

Dit recept is voor 3-4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 2,5 uur en een bereidingstijd van 20 minuten. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado, plancha en gasbarbecue.

Ingrediënten chimichurri boter

  • 1 handvol gesnipperde korianderblaadjes
  • 1 handvol gesnipperde bladpeterselie
  • ½ tl gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook gekneusd
  • 40 ml rode wijnazijn
  • 125 gram ongezouten boter.

Ingredienten vlees

vlees dry aged entrecote met zelfgemaakte chimichurriboter bbq marc devleesboerderij

Overige benodigdheden

  • Plastic folie

Bereiding Dry aged entrecote met chimichurriboter

  1. Meng met je handen (in handschoentjes) alle ingrediënten van de boter goed door elkaar. De azijn wordt niet helemaal opgenomen.
  2. Maak in een stuk plasticfolie een rolletje met de boter erin en laat deze 2-3 uur hard worden in de koelkast.
  3. Maak de barbecue aan voor direct barbecueën op 200 graden.
  4. Haal de steak uit de koeling en snijd in plakken van 4-5 centimeter.
  5. Smeer de steaks in met olijfolie.
  6. Grill de steaks aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 51 graden. Je kan eventueel na het grillen van de onder en bovenkant overgaan op indirect garen.
  7. Doe wat zout en peper op de steaks.
  8. Snijd een plak kruidenboter af en leg deze op de steak.

Smakelijk!

einde dry aged entrecote met zelfgemaakte chimichurriboter bbq marc devleesboerderij