TexMex taco’s met Black Angus Bavette steak en salsa
Barbecue Marq aan het woord: TexMex is simpelweg de afkorting voor de Texaanse Mexicaanse keuken, deze is ontstaan toen deze twee eetculturen samenkwamen in het gebied dat nu Texas heet, maar vroeger bewoond werd door de Mexicaanse bevolking. De keuken valt op door zijn pikante karakter. Bekende gerechten zijn burritos, chili con carne, enchilada’s, guacamole, nacho’s maar natuurlijk ook de taco’s die ik in dit recept maak. De bereiding is niet moeilijk. Eerst marineer je het vlees, daarna maak je de salsa. Het vlees maken is niet meer dan de steak goed grillen en dan de taco in elkaar zetten. Klinkt allemaal eenvoudig maar o zo lekker! Let bij het snijden van de steak erop dat je haaks op de draad snijdt anders is het lastig kauwen.
Dit recept is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 uur/minuten en een bereidingstijd van 10 uur/minuten. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado, gasbarbecue en griddle.
Benodigdheden
- Gietijzeren rooster (optioneel)
- Spuitzak (optioneel)
- Taco rekje (optioneel)
Ingrediënten taco's met Black Angus Bavette
- 750 gram Black Angus Bavette
- 8 kleine taco’s
- Ijsberg sla
- Zure room
Zelfgemaakte marinade
- 3 el cajunkruiden
- 1 el bruine suiker
- 2 limoenen
- 1 tl keukenzout
Salsa
- 3 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- ½ bos bladpeterselie
- ½ bos koriander
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 1 limoen
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding TexMex taco’s met Black Angus Bavette steak en salsa
- Meng de cajunkruiden, de bruine suiker, het sap van 2 limoenen en het keukenzout door elkaar.
- Haal het vlees uit de koeling, dep af met keukenpapier en smeer aan alle kanten in met de marinade. Laat 15 minuten intrekken.
- Maak ondertussen de barbecue aan op 175 graden directe hitte, bij voorkeur met gietijzeren rooster voor de steak te grillen.
- Was de tomaten en paprika’s. Verwijderen bij beiden de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
- Hak de verse kruiden fijn en voeg bij de tomaten en paprika.
- Snipper de ui en de knoflook en voeg deze ook erbij.
- Breng de salsa op smaak met sap van 1 limoen, olijfolie en peper en zout.
- Snijd de ijsbergsla zeer fijn en vul een spuitzak met zure room.
- Grill de bavette tot een kerntemperatuur van 50 graden, let op, dit is binnen een paar minuten klaar.
- Snijd de bavette haaks op de draad in dunne reepjes, daarna snijd je de reepjes in stukjes van 2,5 cm.
- Vul de taco met wat ijsbergsla, vlees, salsa en wat zure room. Versier met een blaadje koriander en besprenkel met wat limoensap.
Smakelijk!