Gerookte Marokkaanse kefta’s
Barbecue Marq aan het woord: Een Marokkaanse Kefta-schotel is een gerecht dat bestaat uit gekruid gehakt, meestal van rundvlees of lamsvlees, dat tot kleine balletjes of langwerpige vormen wordt gerold en vervolgens gebakken, gegrild of gekookt. Kefta wordt veel gegeten in de Marokkaanse keuken en kan op verschillende manieren worden bereid en geserveerd, zoals in stoofschotels, op spiesjes (shish=kebab) of als onderdeel van couscousgerechten. Het is een populair gerecht vanwege de heerlijke smaak en de veelzijdigheid in bereidingswijzen. Dit recept is een barbecue bereiding dus geven we er uiteraard een barbecue smaakje aan. De blokken vlees worden low-and-slow gegaard op appelhout. De typische smaak komt uit de kaneel en de ras-el-hanout. Het gerecht wordt afgemaakt met blokjes fetakaas, tomaten- en komkommerblokjes. Je kan er nog wat pitabroodjes met knoflooksaus bij eten.
Dit recept is voor 8 personen, heeft een voorbereidingstijd van 5 uur en een bereidingstijd van 45 minuten.
Benodigdheden
- Appelhout
Ingrediënten
- Balletjes
- 1500 gram Black Angus Rundergehakt
- ½ peterselieplant (fijngehakt)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- ½ korianderplant (fijngehakt)
- 4 knoflookteentjes (fijngehakt)
- 1 tl keukenzout
- 2 tl gemberpoeder
- 4 tl ras-el-hanout
- 4 tl kaneelpoeder
- 1 ei
Overig
- Olijfolie
- Zout
- 2 komkommers
- Bakje cherrytomaatjes
- Potje/Pakje fetakaas
- Pitabroodjes
Bereiding gerookte Marokkaanse kefta’s
- Doe alle ingrediënten van het vlees in een kom en kneed goed door elkaar tot één massa.
- Zet de kom 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Maak de barbecue aan op 127 graden Celsius indirect.
- Maak staven van ongeveer van 100 gram.
- Leg ze ongeveer 45 minuten te roken en haal ze dan van de barbecue af.
- Snijd ondertussen de tomaat, komkommer en feta en maak de salade met wat olijfolie.
- Warm ondertussen ook de pitabroodjes op.
- Vul de pita’s met salade en stukken (gesneden) vlees.
Smakelijk!