Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Recepten met Kip

Met kip kan je werkelijk alle kanten op. Ik ga het cliché hier niet noemen, maar sappige burgers, worsten draaien, roken en dan koud voor beleg op broodjes en in salades gebruiken, het heerlijke hartige knapperige velletje, hot and fast grillen of vullen en paneren.... het kan echt allemaal met kip! Niet voor niets hebben wij dan ook lekker veel recepten met Kip!

Gerookte Marokkaanse kefta’s

Barbecue Marq aan het woord: Een Marokkaanse Kefta-schotel is een gerecht dat bestaat uit gekruid gehakt, meestal van rundvlees of lamsvlees, dat tot kleine balletjes of langwerpige vormen wordt gerold en vervolgens gebakken, gegrild of gekookt. Kefta wordt veel gegeten in de Marokkaanse keuken en kan op verschillende manieren worden bereid…

Rendang van sukade met naanbrood en raita

Barbecue Marq aan het woord: Rendang is een traditioneel Indonesisch gerecht dat bekend staat om zijn rijke smaken. Het wordt gemaakt van mals rundvlees dat langzaam wordt gestoofd in een mengsel van kokosmelk en een aromatische kruidenpasta, bestaande uit ingrediënten zoals citroengras, gember, knoflook en rode pepers. Het resultaat is een…

Gerookte beef Stroganoff met runder sucade

Barbecue Marq aan het woord: Beef Stroganoff is een klassiek gerecht uit de Russische keuken dat wereldwijd geliefd is geworden. Het gerecht bestaat uit blokjes of reepjes gesneden rundvlees dat wordt gemaakt in een romige saus op basis van zure room. In dit geval roken we de blokjes rundvlees eerst zodat…

Spatchcock chicken stoofpot met Maiskip

Barbecue Marq aan het woord: Stap in de wereld van gastronomisch barbecueën met ons betoverende recept voor deze spatchcock chicken stoofpot. Een meesterwerk voor 6 personen, met een korte voorbereidingstijd van 30 minuten en een langzame bereiding van 2 uur. Dit veelzijdige gerecht kan op verschillende barbecues worden bereid, zoals de…

Reebout met peer in rode wijn

Ieder jaar blijft het een uitdaging om met Kerst jouw gasten te verrassen met een culinair hoogstandje. Nu zorgt onze huisblogger Barbecue Marq gelukkig voor inspiratie. Barbecue Marq aan het woord:De kerstbellen zijn weer in aantocht. Hoog tijd dus om eens na te denken wat we met de kerst gaan maken.…

Marokkaanse koriander lams spiesen

Mocht je nu tijdens de vakantieperiode een beetje zijn aangekomen, Barbecue Marq heeft de oplossing daarvoor. Een licht en gezond recept met Nieuw-Zeelands lamsgehakt en een smaakvolle groenteschotel. Marc aan het woord: Vandaag maak ik heerlijke gegrilde lamsspiesen op een Marokkaanse manier, namelijk met korianderzaad en koriander. Als basis gebruik ik heerlijk…

TexMex taco’s met Black Angus Bavette steak en salsa

Barbecue Marq aan het woord: TexMex is simpelweg de afkorting voor de Texaanse Mexicaanse keuken, deze is ontstaan toen deze twee eetculturen samenkwamen in het gebied dat nu Texas heet, maar vroeger bewoond werd door de Mexicaanse bevolking. De keuken valt op door zijn pikante karakter. Bekende gerechten zijn burritos,…

Gerookte pulled chicken salade

In iedere salade gaat iets fris, iets hartigs en knapperigs. Barbecue Marq maakt het deze keer wel bont. Marc aan het woord: Wat denk je van een heerlijke zomerse salade met pulled-chicken die heerlijk zelf op de barbecue is gerookt. Dat past wel bij dit warme weer toch? Ik dacht dat dit…

Gegrilde lamsspiesen in yoghurtmarinade

Een lekker gerecht heeft niet altijd veel tijd nodig. Barbecue Marq bewijst dat maar weer eens met zijn gegrilde lamsspiesen. Gemarineerd in Griekse yoghurt en geserveerd met parelcouscous. Marc aan het woord: Dit keer een wat lichter en frisser gerecht met lamsvlees, heerlijk voor in het voorjaar op de barbecue te…

Dry aged entrecote met zelfgemaakte chimichurriboter

Soms eet je zwaar en hartig en soms wil je lekker een licht en snel te bereiden gerecht. Barbecue Marq heeft daarom gekozen voor een mooi stuk Dry aged entrecote met zelfgemaakte chimichuriiboter. Marc aan het woord: Vandaag een eenvoudig gerechtje dat o-zo lekker kan zijn mits goed bereid. Ik start met…

Kip in je recept is mager en gezond

Kip is een uitstekende keuze voor magere gerechten. Het vlees bevat weinig vet en zit boordevol eiwitten, dus bijvoorbeeld goed voor je spierherstel en groei. Kip is ook een goede bron van voedingsstoffen zoals vitamine B en mineralen zoals selenium en fosfor. Selenium is een spoorelement dat als antioxidant werkt. Het beschermt rode bloedlichaampjes en cellen tegen beschadiging. Daarnaast helpt selenium zware metalen uit de voeding minder schadelijk te maken. Selenium is ook belangrijk voor een goede werking van de schildklier. Fosfaat is weer nodig voor de energiehuishouding, de goede werking van spieren en zenuwen en voor de aanmaak van botten. Nou daar heb je het, meer kip in je dieet!

Kip kan bij alle recepten

Kip is een veelzijdig stukje vlees dat bijna in elk recept kan worden gebruikt. Of je nu van roerbakgerechten, lichte salades of sappige burgers houdt, kip past in al deze gerechten. Van Aziatisch tot Mediterraans, van gemarineerd tot gekruid, kip is de ideale basis. De verschillende delen van de kip worden ook vaak in uiteenlopende recepten gebruikt.

Onze favoriete recepten met Kip

Wij hebben hier recepten met broodjes, op de BBQ en uit de oven en een paar springen er toch steeds weer uit voor ons! We delen graag welke recepten met kip wij het best vinden:

Bereidingswijzen voor verschillende delen van de kip

Elk deel van de kip heeft zijn eigen unieke smaak en textuur. Of je nu kiest voor kipfilet, kippendij, kippenvleugels of een hele kip, het is belangrijk om de juiste bereidingswijze te kiezen. Over het algemeen kun je zeggen dat vette delen van de kip zich beter lenen voor hot and fast en magere delen voor low and slow. Denk aan sappige kipfilet in een zacht gegaarde ovenschotel Kip Parmezaan met rode saus, maar kipfilet werkt gepaneerd ook weer goed als schnitzel! Kippendijen zijn vetter en gebruik je dus goed op de BBQ, in kruiden of gemarineerd op je sateh. Delen met vel trekt de marinade minder in en kun je beter kruiden of gebruiken met een plakkerige saus, waar delen zonder vel zich erg goed laten marineren. Kip zonder vel neemt de smaak goed op!

Hoe gaar moet je kip zijn?

Waar ander vlees soms een beetje rose mag, brengt dat voor kip en kalkoen meer gezondheidsrisico's met zich mee. Je kunt daarom het beste een kerntemperatuur aanhouden van 70-72 °C; het vlees is dan helemaal gaar, maar dat wat eventueel risico's met zich mee brengt is dan dood. De kip is dan nog wel sappig. Hoger wordt droger

Hoeveel kip heb je nodig per persoon

Over het algemeen wordt aangeraden om ongeveer 150-200 gram kip per persoon aan te houden. Dit kan variëren afhankelijk van het recept en de eetlust van je gasten. Vergeet niet om rekening te houden met eventuele botjes die in de kip zitten.