Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Boneless rib burger voor nationale hamburgerdag 2021

Boneless Rib Burger voor Nationale Hamburgerdag 2021

Nationale hamburgerdag! Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq pakt goed uit met zijn zelfgemaake burger-buns en overcooked baby-back ribben. Marc aan het woord:

Het is weer Nationale Hamburgerdag, tijd voor een speciale hamburger dus. Mijn doel was een superlekkere burger te maken met goede en ook pure smaken. In plaats van gehakt koos ik dit keer voor ribben. De ribben ga ik overcooked maken, zodat ze van het bot afvallen. Uiteraard is dit niet de bedoeling en op internet wordt ook veel gediscussieerd of je een boneless burger nu met of zonder bot serveert. Ik koos er in elk geval voor de botten te laten zitten, maar ze wel los te maken. De basis zijn baby-back ribben. Deze ribben zijn wat korter, zijn wat minder dik bevleesd maar hebben wel meer smaak dan spareribs. Ik gaf ze een basisbereiding, wat de smaken van de ribben zelf intact laat. Omdat het feest is maakte ik er ook zelf burger-buns bij, als je dat niet wil koop je ze gewoon bij de winkel.

Het gerecht is voor 8 burgers, heeft een bereidingstijd van 6 uur.

Ingredienten

  • Burger
  • Sla
  • Tomaat
  • Plakken augurk
  • Gebakken uitjes
  • Barbecuesaus

vlees boneless rib burger voor nationale hamburgerdag 2021 bbq marc devleesboerderij

Ingredienten Ribben

  • 2000 gram babybackribs
  • 100 ml appelsap
  • Honing (knijpfles)
  • Vloeibare boter

midden boneless rib burger voor nationale hamburgerdag 2021 bbq marc devleesboerderij

Ingredienten Rub voor Back ribs

  • 70 gram zeezout
  • 65 gram rietsuiker
  • 35 gram paprikapoeder
  • 3 el gemalen zwarte peper
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder

Ingredienten voor zelfgemaakte broodjes

  • 500 gram patentbloem
  • 250 ml lauwwarm water
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 4 el gesmolten boter
  • 2 el suiker
  • 14 gr droge gist
  • 1 tl zout
  • Sesamzaadjes
  • zonnebloemolie
  • 3 grote chunks hickory-hout

midden2 boneless rib burger voor nationale hamburgerdag 2021 bbq marc devleesboerderij

Bereiding BBQ

  1. Maak de barbecue aan voor indirect roken op 107 graden.
  2. Haal het vlees uit de koeling en dep het af.
  3. Verwijder het vlies van de ribben.
  4. Rub de ribben met de rub zoals beschreven in de ingrediënten.
  5. Rook de ribben 2u op met de hickory chunk.

Bereiding broodjes

  1. Meng het water met de suiker en de gist en wacht een paar minuten.
  2. Doe de bloem in een kom samen met het gistmengsel en kneed 15 minuten. Voeg tijdens het kneden de olie en het zout toe.
  3. Laat het deeg een uur rijzen in een kom met een theedoek erop.
  4. Verdeel het deeg in 8 en maak er bollen van.
  5. Laat nog een half uur rijzen. Verwarm de oven op 200 graden.
  6. Smeer de bolletjes in met wat water en doe de zaadjes erop.
  7. Bak nu 20 minuten.
  8. Haal ze uit de oven en smeer ze in met gesmolten roomboter. Dek af met een theedoek.

Bereiding boneless rib burger voor nationale hamburgerdag 2021

  1. Doe de ribben in een bak van aluminium.
  2. Voeg appelsap toe en doe honing en boter op de ribben.
  3. Dek af met aluminiumfolie, laat nog 2 uur garen.
  4. Haal de ribben uit de bak, lak met je favoriete bbq-saus.
  5. Leg de ribben nog een uur op de barbecue, tot dat ze een temperatuur van 96 graden hebben bereikt.

Serveer de broodjes met sla, tomaat, augurk, ribben, gebakken uitjes en barbecuesaus. En eet smakelijk!

einde boneless rib burger voor nationale hamburgerdag 2021 bbq marc devleesboerderij