Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Dominicaanse Ananasribben met saus

Dominicaanse Ananasribben met saus

De zomer is begonnen voor onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq! Marc luidt de zomer in met spareribs met een Caribisch getint zoetpittige saus. Marc aan het woord:

We mogen inmiddels genieten van een paar warme dagen in ons kikkerland, daarom een heel zomers gerecht geïnspireerd door recepten uit het Caribisch gebied. Ik maakte een heel fruitig rib-recept. Ribben worden gerookt op kersenhout en ge-sprayed met ananassap en appelazijn. Een heerlijk zoetzure combinatie. Daarnaast maakte ik een zoetpittige saus met de inhoud van een ananas! Laat de zomer maar komen!!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 8 uur en een bereidingstijd van 6 uur.

Ingredienten rub voor de spareribs

  • 1 el zout
  • 1 el rietsuiker
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 0.5 tl uienpoeder
  • 0.5 tl piment
  • 0.5 tl chilipoeder
  • 0.25 tl kaneelpoeder

vlees dominicaanse ananasribben met saus bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

  • 2 kg dikbevleesde spareribs
  • 1 ananas
  • 0.5 bakje rode bessen
  • 3 blokken kersenhout
  • Boter

Ingredienten spray

  • 125ml ananas sap
  • 2 el worchestershiresaus
  • 2 el witte wijnazijn

Ingredienten saus

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 1 rode habanero peper, fijngesneden zonder zaadlijsten
  • 1 rode Spaanse peper, fijngesneden zonder zaadlijsten
  • 1 groene Spaanse peper, fijngesneden zonder zaadlijsten
  • 250ml ananassap
  • 75ml bruine rum
  • 125ml bruine suiker
  • 75ml witte wijnazijn
  • 1 el worchestershiresaus
  • 0.5 tl zeezout
  • 0.5 tl zwarte peper, fijngemalen
  • 0.25 tl piment
  • 3 el verse koriander, fijngesneden
  • Half bakje rode bessen

midden dominicaanse ananasribben met saus bbq marc devleesboerderij

Bereiding Dominicaanse Ananasribben met saus

  1. Maak de rub door alle bovenstaande ingrediënten te mengen.
  2. Haal het vlies van de ribben.
  3. Rub de ribben.
  4. Leg de ribben 8u koel om te pekelen.
  5. Maak de barbecue aan voor indirect op 107 graden.
  6. Maak de spraymix door alle ingrediënten samen te voegen en een plantenspuit te vullen.
  7. Rook de ribben 4u en spuit elk half uur in met spray.
  8. Verpak de ribben en in aluminium bak, voeg wat boter en het restant van de spray toe.
  9. Dek af met aluminiumfolie en gaar nog 2u.
  10. Maak ondertussen de saus.
  11. Snijd de knoflook, gember, ui en pepertjes fijn.
  12. Bak ze in een pan met olie aan.
  13. Snijd de ananas in blokjes en voeg toe.
  14. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook de saus in tot het een wat dikkere saus wordt. Bij mij duurde dit een uur.
  15. Serveer de ribben in de ananas met de saus!

Smakelijk!

einde dominicaanse ananasribben met saus bbq marc devleesboerderij