Aziatisch gestoofde lamsschenkel met mihoen en paksoi
In de zomer hebben wij het vaak over Italiaanse of Griekse gerechten. Maar wat te denken van een lekker licht Aziatisch zomerrecept? Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq aan het woord:
De mensen die mij een beetje volgen weten dat ik graag Amerikaanse gerechten maak, dat Grieks ook favoriet is en hier en daar eens een TexMex maaltijd wordt gemaakt.
Vandaag gaan we op de Aziatische tour en maak ik gerookte lamsschenkelstoof met miehoen en paksoi. Een gerecht dat vol staat van de smaken. Schenkel is een stuk poot, waar ook nog been en merg in zit. Het bijzondere aan dit gerecht is dat het vlees zowel gestoofd wordt als gerookt.
Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 0.5 uur en een bereidingstijd van 6 uur.
Overige ingredienten
- 1 pak mihoen
- 2 paksoi
- Alumiumium schaal (wokschaal van AH zijn fijn)
Ingredienten vlees
- 4 Tesselse Lamsschenkels (ong 2000 gram)
- 1 sinaasappel
- 6 steranijs
- 200ml water
- 200ml soyasaus
- 200ml rijstwin (Shaoxing)
- 180 gram basterdsuiker
- 6 el sesamolie
- Scheut cointreaux
Bereiding Aziatisch gestoofde lamsschenkel met mihoen en paksoi
- Haal het vlees uit de koeling en dep af.
- Prik het vlees (20x per schenkel) in.
- Meng de bovenstaande ingrediënten, rasp de sinaasappel grof en voeg toe.
- Doe de schenkels in een aluminiumfolie bak, voeg de schenkels en het mengsel van hierboven toe.
- Maak de barbecue aan, direct vuur, 160 graden. Voeg kersenhout toe voor 6u roken.
- Zet de bak op het vuur en rook 6u lang. Draai de schenkels elk half uur om en doe wat vocht op het vlees.
- Bij een kerntemperatuur van 91 zijn de schenkels klaar.
- Kook de mihoen snel (vaak 4 minuten) en de paksoi 10 minuten.
- Serveer het gerecht bij elkaar met wat Cassave.
Smakelijk!