Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Farwest US steak & salad

Farwest US steak & salad

Op deze Grain fed ribeye is onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq zo trots, dat hij zijn eigen naam erop heeft gezet! Marc aan het woord:

Vandaag maakte ik een Amerikaanse klassieker. Een ultieme Grain fed ribeye van maar liefst een kilo, deze marineerde ik met een klassieke steak marinade. Het was een dikke steak, zo’n 4 centimeter, dus hij kon wel wat tijd in de marinade gebruiken. Daarna een reverse-sear bereiding, eerst garen en daarna afgrillen. Ik serveerde het geheel met een farwest salade, een zoetzure frisse ijsbergsla salade met een heerlijk verfrissende dressing.

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 1 uur en een bereidingstijd van 0,5 uur.

Ingredienten marinade voor Grain fed ribeye

  • 100 ml olijfolie
  • 2el rode wijnazijn
  • 40 gram honing
  • 80 ml soya-saus
  • ½ tl verse zwarte peper
  • 2 tenen knoflook

vlees farwest us steak salad bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

Ingredienten dressing

  • 8 el arachideolie
  • 1½ el appelazijn
  • 1 el worchestersaus
  • 1 el mosterd
  • 2 el tomatenketchup
  • 10 druppels tabasco
  • Sap van een halve citroen
  • 2 tenen knoflook
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper

Ingredienten salade

  • Krop ijsbergsla
  • Kerstomaatjes
  • Zilveruitjes
  • Rode ui

midden farwest us steak salad bbq marc devleesboerderij

Bereiding Farwest US steak & salad

  1. Meng de ingrediënten van de marinade.
  2. Doe de steak en de marinade in een zip-lock zak en laat minimaal 4 uur in de koeling marineren.
  3. Maak ondertussen de dressing en koel deze.
  4. Snij de sla, de tomaten en de rode ui. Voeg alles samen met de dressing.
  5. Maak de barbecue aan voor indirect op 150 graden.
  6. Gaar de steak indirect tot 38 graden Celsius, doe er eventueel een rookblokje bij.
  7. Neem de steak af, bouw de bbq om tot direct op 250 graden en grill de steak af tot 49 graden kern.
  8. Laat de steak nog 5 minuten rusten en serveer hem met de salade.

Smakelijk!

einde farwest us steak salad bbq marc devleesboerderij