Farwest US steak & salad
Op deze Grain fed ribeye is onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq zo trots, dat hij zijn eigen naam erop heeft gezet! Marc aan het woord:
Vandaag maakte ik een Amerikaanse klassieker. Een ultieme Grain fed ribeye van maar liefst een kilo, deze marineerde ik met een klassieke steak marinade. Het was een dikke steak, zo’n 4 centimeter, dus hij kon wel wat tijd in de marinade gebruiken. Daarna een reverse-sear bereiding, eerst garen en daarna afgrillen. Ik serveerde het geheel met een farwest salade, een zoetzure frisse ijsbergsla salade met een heerlijk verfrissende dressing.
Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 1 uur en een bereidingstijd van 0,5 uur.
Ingredienten marinade voor Grain fed ribeye
- 100 ml olijfolie
- 2el rode wijnazijn
- 40 gram honing
- 80 ml soya-saus
- ½ tl verse zwarte peper
- 2 tenen knoflook
Ingredienten vlees
- 1000 gram Grain fed ribeye
Ingredienten dressing
- 8 el arachideolie
- 1½ el appelazijn
- 1 el worchestersaus
- 1 el mosterd
- 2 el tomatenketchup
- 10 druppels tabasco
- Sap van een halve citroen
- 2 tenen knoflook
- ½ tl zout
- ½ tl zwarte peper
Ingredienten salade
- Krop ijsbergsla
- Kerstomaatjes
- Zilveruitjes
- Rode ui
Bereiding Farwest US steak & salad
- Meng de ingrediënten van de marinade.
- Doe de steak en de marinade in een zip-lock zak en laat minimaal 4 uur in de koeling marineren.
- Maak ondertussen de dressing en koel deze.
- Snij de sla, de tomaten en de rode ui. Voeg alles samen met de dressing.
- Maak de barbecue aan voor indirect op 150 graden.
- Gaar de steak indirect tot 38 graden Celsius, doe er eventueel een rookblokje bij.
- Neem de steak af, bouw de bbq om tot direct op 250 graden en grill de steak af tot 49 graden kern.
- Laat de steak nog 5 minuten rusten en serveer hem met de salade.
Smakelijk!