Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Kebabs van lamsgehakt

Kebabs van lamsgehakt

Wanneer de temperaturen weer omhoog gaan, zijn lichte maaltijden erg welkom! Barbecue Marq bedient ons op onze wenken met dit lekkere gerecht van lamsgehakt! Marc aan het woord:

Wie houdt er niet van lekkere kebabspiesjes? Afgelopen weekend koos ik voor dit lekkere gerecht op basis van lamsgehakt. Door het gehakt rondom de spiesen te kneden krijg je eigenlijk een soort worst, maar dan zonder velletje. Het voordeel daarvan is dat je het niet hoeft te vullen, maar ook dat het vet wegsmelt. Het is dus best een magere maaltijd. In 40 minuutjes heb je dit eenvoudige topgerecht op tafel staan!

Het gerecht is voor 5 personen, heeft een voorbereidingstijd van 20 minuten en een bereidingstijd van 20 minuten.

Ingredienten kruiden

  • Klein bosje verse koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 2 jalapeño pepers
  • 2 tl verse gehakte gemberwortel
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gemalen komijnpoeder
  • 1 tl zwarte peper, versgemalen
  • 1 tl keukenzout

einde kebabs van lamsgehakt bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

Overige ingredienten

  • Paneermeel
  • Gele rijst voor 5 personen
  • Knoflooksaus

midden kebabs van lamsgehakt bbq marc devleesboerderij

Bereiding kebab spiezen van lamsgehakt

  1. Maak de barbecue klaar voor volledig direct. Afhankelijk van het model vereist dit een andere opbouw. Bij een kamado maak je géén gebruik van de heat deflector, bij een nieuwer model Weber gebruik je niet de diffuser plate en bij een ouder model Weber bouw je het vuur in het midden. Smokers zijn meestal helemaal indirect en niet geschikt voor direct. De richttemperatuur voor de ketel is 200 graden Celsius.
  2. Haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier.
  3. Snijd de koriander, lente ui, jalapeños en knoflook in kleine stukjes. Voeg bij het gehakt. Voeg paneermeel bij totdat het een consistente massa is.
  4. Neem de spiesen en vorm dunne worden rondom de spies. Ga uit van een gewicht van 75 gram per spies. Je hebt meerdere spiesen per persoon. Als je teveel aan een spies doet heb je het risico dat het ervanaf valt.
  5. Grill het vlees tot een kerntemperatuur van 70 graden Celsius. Haal het dan van de barbecue af.
  6. Kook ondertussen de gele rijst.
  7. Serveer het geheel met een beetje knoflooksaus.

Smakelijk!

vlees kebabs van lamsgehakt bbq marc devleesboerderij