Kip burger met kalkoen pastrami
Dan is het weer Nationale Hamburgerdag 2022! Onze huisblogger Barbecue Marq heeft ons verrast met zijn burgers met kip en kalkoen pastrami! Marc aan het woord:
Dit keer eens geen ham, spek, Bommelse burgers of Black Angus burgers, maar gevogelte. Voor dit gerecht koos ik zowel kip als kalkoen. De kalkoen gebruikte ik om pastrami van te maken, dat is (langer) gepekeld en gerookt vlees. Dat laat ik afkoelen en snijd ik in plakken. Dan maak ik er een lekkere kipburger bij en combineer dat tot een lekker burgerbroodje! Geniet van deze fantastische gevogelte smaken!
Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 24 uur en een bereidingstijd van 2 uur.
Ingredienten broodjes
- 4 burgerbroodjes
- 2 tomaten
- Sla
- Geraspte wortel
Ingredienten vlees
- 750 gram kalkoenoesters
- 4 kipburgers
Ingredienten rub
- Droge pekel
- 1 el korianderzaad
- 1 el gemalen zwarte peper
- 2 verse knoflookteentjes geknepen
- 1 tl mosterdzaadpoeder
- 15 gram zout
- 20 gram bruine suiker
- 20 gram paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder
Bereiding kalkoen pastrami kipburger
- Haal de kalkoenoesters uit de koeling en dep af.
- Maak de droge rub gereed.
- Doe de rub over de kalkoen.
- Doe de kalkoen in een ziplock zak, sluit af en leg 24u in de koeling.
- Maak de barbecue aan op een temperatuur van 125 graden voor indirect.
- Haal de kalkoen uit de koeling en haal de overtollige dry-rub van de kalkoen.
- Rook de kalkoenoesters tot een temperatuur van 75 graden kern, kies een lichte houtsoort zoals appel.
- Snijd de pastrami in dunne plakken en laat afkoelen.
- Stook de barbecue op tot 185 graden.
- Grill de kipburger tot een temperatuur van 75 graden.
- Maak dan de burger gereed: van onder naar boven: sla, burger, tomaat, plakken pastrami, wortel en je favoriete bbq-saus.
Smakelijk!