Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Zelfgemaakte pizza's met Spianata Romana, Coppa di Parma, Panchetta of Chorizo!

Zelfgemaakte pizza's van Spianata Romana, Coppa di Parma, Panchetta of Chorizo!

Met de zomerse dagen is koken niet altijd even prettig om te doen. Daarom heeft onze huisblogger Grillfun 4 eenvoudige recepten (maar overheerlijk) om zelf pizza's te maken!

Grillfun aan het woord:

Pizza zelf maken is natuurlijk geweldig en heel simpel met de juiste voorbereiding. In deze vier recepten neem ik jullie mee in vier eenvoudige pizza’s met vier verschilde soorten vleesbeleg. Pizza’s hoeven niet complex te zijn want de smaken van deze paar ingrediënten passen gewoon super bij elkaar. Natuurlijk gaan we in deze recepten alles zelf maken van deeg tot een geweldige tomatensaus voor op de pizza’s. De hoeveelheid saus in dit recept is voldoende voor misschien wel 20 pizza’s. Vries de saus daarom gewoon in voor de volgende pizza’s want ik weet zeker dat je ze hierna altijd zelf gaat maken. Je moet wel op tijd beginnen met de pizzadeeg gezien deze vier uur nodig heeft om te reizen. 

Ingrediënten voor 4 pizza’s

  • 500 gram bloem (W280 of patentbloem)
  • 270 ml water
  • 10 gram zout
  • 10 ml olie
  • 5 gram droge gist

spianata romana coppa di parma panchetta chorizo devleesboerderij

Ingrediënten tomatensaus

  • 1 blik tomaten blokjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en versgemalen peper

Ingrediënten pizza Spianata Romana

  • Spianata Romana
  • ½ bolletje Mozarella
  • Parmezaanse kaas
  • 4 Kastanje champignons
  • 1 Rode ui
  • 5 Groene olijven

Ingrediënten pizza Coppa Di Parma

  • Coppa Di Parma
  • Tomatensaus
  • Geitenkaas met honing
  • Walnoten
  • Honing
  • Rucola

Ingrediënten pizza Panchetta

  • Panchetta
  • 4 Kastanje champignons
  • Handje vol baby spinazie
  • Geraspte belegen kaas
  • Olijfolie

Ingrediënten pizza Chorizo

  • Chorizo
  • Tomatensaus
  • ½ gele paprika
  • ½ oranje of rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 bolletje mozzarella
  • Rucola

Voorbereiding Deeg

  1. Neem een kom en giet hierin het water op kamertemperatuur.
  2. Voeg vervolgens het zout toe en roer tot het zout is opgelost.
  3. Voeg nu de bloem en gist toe en meng alles met een vork tot een massa.
  4. Kneed het deeg nu op een werkblad door met je handpalm van je af te duwen. 
  5. Na ongeveer 1 a 2 minuten kneden kun je de olie toevoegen en kneed je nog ongeveer 8 minuten tot het deeg geen droge delen meer bevat. Anders tot het maken van brood hoeft pizzadeeg niet zijdezacht te zijn.
  6. Laat het deeg nu ongeveer 10 minuten rusten.
  7. Snijd vervolgens het deeg in vier gelijke stukken van ongeveer 125 gram. 
  8. Nu gaan we het deeg opbollen wat eigenlijk het belangrijkste is zodat het deeg goed kan rijzen. Neem een deeg bol en maak er een cirkel van die ongeveer 1 centimeter dik is.
  9. Vouw het deeg naar onder zodat de bovenzijde onder spanning komt te staan. Op deze manier wordt het een bol. 
  10. Leg de vier bollen op een stuk bakpapier met een theedoek erover en laat het voor 4 uur rusten op kamertemperatuur.
  11. Na de vier uur kun je er pizza’s van gaan maken door de bol plat te drukken op een werkblad dat voorzien is van bloem. 
  12. Druk het deeg steeds platter met je vingertoppen door deze naar buiten te duwen en rond te draaien tot je een mooie ronde vorm hebt. Het gebruik van een deegroller wordt afgeraden bij het maken van pizzadeeg. 

Voorbereiding tomatensaus

  1. Snipper de ui en fruit deze even aan in een beetje olijfolie in een pan.
  2. Voeg 2 teentjes geperste knoflook, de Italiaanse kruiden, suiker en een beetje zout en versgemalen peper toe.
  3. Voeg de tomaten blokjes en gebelde tomaten toe en laat het rustig gedurende 30 minuten pruttelen op laag vuur en roer alles goed door elkaar.
  4. Proef de saus en breng verder op smaak.
  5. Pureer de saus met een staafmixer.

 

Voorbereiding Pizza Spianata Romana

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Bak de champignons in een beetje olijfolie tot al het vocht verdampt is. Laat de champignons afkoelen.
  2. Pel de rode ui en snijd deze door de helft en dan in ringen.
  3. Halveer de rode uien.
  4. Neem de pizza bodem en als je niet zo handig bent in het direct schijven op de pizzaschep kun je hem er ook opleggen en dan beleggen. Let goed op dat de pizza niet te nat wordt want anders kun je hem niet mooi op de pizzasteen schijven.
  5. Voorzie de pizzabodem met een dunlaagje saus en vervolgens met de Spianate Romana, kastanje champignons, rode ui, olijven en als laatste de mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas.

 

pizza spianata romana devleesboerderij

 

Voorbereiding Pizza Coppa Di Parma

  1. Neem de pizza bodem en als je niet zo handig bent in het direct schijven op de pizzaschep kun je hem er ook opleggen en dan beleggen. 
  2. Voorzie de pizzabodem met een dunlaagje saus en vervolgens met de Coppa Di Parma, geitenkaas en walnoten.
  3. Na de bereiding een beetje honing over de pizza sprenkelen en voorzien van rucola.

 

pizza coppa di parma devleesboerderij

 

Voorbereiding Pizza Panchetta

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Bak de champignons in een beetje olijfolie tot al het vocht verdampt is. Laat de champignons afkoelen.
  2. Was de spinazie en sprenkel er een beetje olijfolie overheen.
  3. Neem de pizza bodem en als je niet zo handig bent in het direct schijven op de pizzaschep kun je hem er ook opleggen en dan beleggen. 
  4. Voorzie de pizzabodem met een dunlaagje saus en vervolgens met de Spinazie, Panchetta, champigons en de gerapte kaas.

 

pizza panchetta devleesboerderij

 

 

 

Voorbereiding Pizza Chorizo

  1. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in dunne repen.
  2. Pel de rode ui en snijd deze door de helft en dan in ringen.
  3. Halveer de rode uien.
  4. Neem de pizza bodem en als je niet zo handig bent in het direct schijven op de pizzaschep kun je hem er ook opleggen en dan beleggen. 
  5. Voorzie de pizzabodem met een dunlaagje saus en vervolgens met de Chorizo, paprika, rode ui en stukjes mozzarella.
  6. Voeg na de bereiding een beetje rucola toe.

 

 

pizza chorizo devleesboerderij

Bereiding Pizza’s

  1. Stel de oven in op maximale temperatuur en leg de pizzasteen in het midden van de oven op een rooster. Bij het opwarmen mits mogelijk natuurlijk is het verstandig om de onderste grill aan te zetten van je oven. Op deze manier wordt de pizzasteen mooi verwarmt. Laat de oven ongeveer 30 minuten verwarmen zodat de pizzasteen goed heet is. Na de 30 minuten kun je de boven grill activeren van je oven zodat de pizza lekker knapperig wordt.
  2. Ongeveer 5 minuten voordat de oven op temperatuur is kun je de pizza’s gaan maken. Mijn advies is maak ze één voor één en maak ze niet allemaal tegelijk gezien er maar één pizza in de oven gaat.
  3. Bestrooi de pizzaschep met wat bloem en schuif deze in één beweging onder de pizza en leg hem op de pizzasteen. 
  4. Voorzie de randen van de pizza met een beetje olijfolie.
  5. Na ongeveer 7 minuten is de pizza klaar en kun je hem aansnijden.

Bieren

Om de dorst te lessen zijn er ook 3 verschillende bieren uitgezocht door Beerwulf.com die perfect bij de pizza's passen.

Voor de pizza Spinata Romana hebben wij de Borgo ReAle Extra. Dit bier is een vrij milde IPA, die balans biedt aan de pizza en fruitiger smaakt door het zoutige uit de pizza. Proef 'm naast een niet al te heftige pizza.

Voor de pizza Coppa di Parma is de Two Chefs Funky Falcon, een lekker fruitig en verfrissend bier gekozen. Met de pizza blijft het bier fruitig en frist lekker op door de smaak combinaties.

Tot slot hebben wij voor de pizza Chorizo de Gulpener Spicy Roger, een double IPA met genoeg hop en body om de gehele pizza te ondersteunen. De pittige tonen uit de worst knallen dan wel met de bitters en het bier zelf is ook iets pittig. Goed knallen qua smaak dus! 

Succes met het maken, Groetjes Grillfun!