Italiaanse Lamsrack van de BBQ met paprikasalade
Ook al duurt het nog even, maar weet jij al waar jij in de zomer op vakantie gaat? Om jou al in Italiaanse sferen te brengen heeft onze huisblogger Grillfun weer een lekker recept gemaakt. Grillfun aan het woord:
De smaak combinatie in deze lamsrack met paprikasalade is echt geweldig. Een ideale combinatie van een salade met een mooi stuk vlees. Dit gerecht is niet alleen geschikt voor de lente maar zeker ook voor de zomer. Heerlijk genieten op het terras met een goed glas wijn als lunch of zelfs als een lichte avondmaaltijd. Het kan allemaal met deze gevulde lamsrack.
In veel recepten zie je een gekruide lamsrack of een lamsrack met een krokante kruidenkorst. Om eens iets anders te doen met lamsrack bedacht ik me, laten we de lamsrack eens vullen. De smaak combinatie was geweldig en zeker iets om te proberen. Of het nu met de salade is of met iets anders lekkers wat je als bijgerecht wil serveren.
Ingrediënten 4 personen
- 2 Nieuw Zeelandse Lamsracks
- handje vol zongedroogde tomaten
- verse basilicum
- zakje geraspte Parrano kaas
- Italiaans kruiden of verse tijm en rozemarijn
- zout en versgemalen peper
Ingrediënten Paprikasalade
- 500 gram Fusilli
- 2 paprika’s
- 1 rode ui
- pot groene olijven zonder pit
- pot snoeptomaten
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- olijfolie
- zout en versgemalen peper
Voorbereiding Nieuw Zeelandse Lamsrack
- Haal het vlees minimaal een uur van te voren uit de koeling en dep het droog met keukenpapier.
- Snijd dikke vetresten weg en verwijder het vlies aan de bovenzijde van de lamsrack.
- Snijd de lamsrack vanaf het pot over de gehele lengte in.
- Kruid de lamsrack met zout en versgemalen peper en vul de opening met blaadjes basilicum, zongedroogde tomaten en de Parrano kaas.
- Neem een stuk slagerstouw en wikkel deze om het vlees zoals je kunt zien op de foto. Maak een knoop aan het begin en aan het einde van de lamsrack.
- Kruid de buitenzijde van de lamsrack met verse tijm en rozemarijn of met gedroogde Italiaanse kruiden zoals ik heb gedaan.
Voorbereiding Paprikasalade
- Maak de barbecue aan, en zorg voor een directe en indirecte zone van rond de 150 graden.
- Neem een kommetje voor de dressing en schenk er de olijfolie in met de Italiaanse kruiden, zout en versgemalen peper.
- Snijd de paprika’s door de helft en leg ze met de bolle kant op het rooster boven het directe gedeelte en sluit de deksel. Controleer regelmatig tot ze mooi zwart zijn.
- Haal de paprika’s van het rooster en leg ze 15 minuten in een afgedekte schaal.
- Verwijder het vel van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in repen en dan in vieren.
- Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze al dente (beet gaar). Schud de pasta af en giet deze in een vergiet en besprenkel met olijfolie. Roer regelmatig tijdens het afkoelen zodat de pasta niet gaat plakken.
- Snijd de ui in vieren en vervolgens in ringen.
- Snijd de olijven en de snoeptomaten door de helft.
- Voeg alle ingrediënten en de dressing toe aan de pasta, en roer alles goed door elkaar. Om het af te maken kun je nog wat verse basilicum snipperen en deze toevoegen en tijdens het serveren nog een beetje kaas eroverheen strooien.
Bereiding Nieuw Zeelandse Lamsrack op de BBQ
- Controleer of de barbecue nog steeds rond de 150 graden is en leg de lamsrack boven het indirecte gedeelte van de barbecue. Sluit de deksel en wacht tot de kerntemperatuur rond de 46 graden is.
- Verplaats nu de lamsrack naar het directe gedeelte van de barbecue en keer regelmatig tot de kerntemperatuur 53 graden is.
- Laat de lamsrack nog even rusten onder een theedoek.
- Maak de borden op door ze te voorzien van de pastasalade en leg er bijvoorbeeld drie lamskoteletjes op. Maak het af met wat basilicum blaadjes en een beetje van de kaas.
Succes met het maken, groetjes Grillfun