Broodje bloedworst met appel en honing
Oud Hollands ingedredient in een nieuw jasje. Bloedworst met appel en honing, geserveerd op een broodje. Barbecue Marq aan het woord:
In de herfst en de winter eten we hier vaak gebakken bloedworst met appeltjes, een eenvoudig recept dat perfect past bij de koude dagen. Dit keer geef ik er een barbecue draaitje aan. Ik maak namelijk een burger ervan. Het is een gerecht dat je eenvoudig op elke barbecue kan bereiden, maar het is wel belangrijk dat je barbecue een vlak oppervlak heeft, geen rooster dus. Dit omdat de bloedworst en de appeltjes makkelijk door het rooster vallen.
Ik maakte dit keer gebruik van mijn Pit Boss Ultimate Griddle, waar ik makkelijk 4-6 burgers in één keer kan maken. Dit recept is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 10 minuten en een bereidingstijd van 10 minuten. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado, pelletgrill, gasbarbecue en offsetsmoker.
Benodigdheden
- Barbecue met een vlak oppervlak, bijvoorbeeld een plancha of gietijzeren plaat.
Ingrediënten
- 500 gram bloedworst in plakken gesneden
- Boter, vloeibaar of een blokje
- 2 appels in plakken gesneden
- Kaneel
- Honing
- 4 broodjes
Bereiding broodje bloedworst met honing en appel
- Maak de barbecue aan op een temperatuur van ongeveer 160-180 graden.
- Installeer een bakplaat of plancha op je barbecue en laat deze op temperatuur komen.
- Snijd ondertussen de bloedworst in plakken van een centimeter dik.
- Was de appels, haal het klokhuis eruit en snijd in dunne plakken van een halve centimeter.
- Smeer de binnenkant van de broodjes in met boter.
- Laat de boter op de plaat smelten.
- Leg de broodjes met de binnenkanten op de plaat, leg ook de bloedworst en de appel op de plaat.
- Bak alles ongeveer 10 minuten. De bloedworst en de appel aan beide kanten.
- Haal de broodjes van de plaat af.
- Beleg de onderkant van de broodjes met appel, doe wat kaneel op de appel, leg dan de worst op de appel, schenk wat honing over de bloedworst en doe het deksel op het broodje.
Smakelijk eten, geniet ervan!!