In rode wijn gemarineerde hertenbiefstuk
In het wildseizoen maakt onze huisblogger Barbecue Marq graag een wildgerecht. Dit keer een feestelijk gerecht met hertenbiefstuk. Gemarineerd in een zelfgemaakte wijnmarinade. Marc aan het woord:
Voor deze winter maakte ik dit heerlijke hertenbiefstuk gemarineerd in rode wijn. Eigenlijk niet zo een moeilijk gerecht. Marineer de biefstuk 12 uur lang in je zelfgemaakte wijnmarinade. Daarna gaar je de biefstuk langzaam en indirect op de barbecue en daarna grill je hem lekker snel af: een reverse-sear dus. De marinade van wijn geeft een heerlijke smaak aan het toch al lekkere hertenbiefstukje.
Dit recept is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 12 uur en een bereidingstijd van 1 uur. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado, pelletgrill en gasbarbecue.
Benodigdheden
- Keukenpapier
- Kom
- Ziplock-zakje
- (Kern)thermometer
Ingrediënten
- 750 gram hertenbiefstuk
- 300 ml rode wijn
- 50 ml olijfolie
- 1 eetlepel worchestershiresaus
- 2 knoflookteentjes fijngehakt
- 1 eetlepel gedroogde tijm
Bereiding in rode wijn gemarineerde hertenbiefstuk
- Voeg de ingrediënten van de marinade samen in een kom.
- Haal de biefstuk uit de koeling en dep af met keukenpapier.
- Doe de biefstuk in een ziplockzak en voeg de marinade toe.
- Verwijder zoveel mogelijk lucht en laat voor 12u in de koeling marineren.
- Maak de barbecue klaar voor indirect op 125 graden.
- Haal de biefstuk uit de zak, verwijder de stukjes knoflook en dep wat af.
- Gaar de hertenbiefstuk (direct uit de koeling) tot een kerntemperatuur van 46 graden.
- Haal dan de biefstuk van het vuur en houd hem warm. Stook het vuur hoog op.
- Grill de steak boven direct vuur af tot een kerntemperatuur van 53 graden.
- Snijd de biefstuk direct in plakken van 2 centimeter en serveer met vers gemalen zout en zwarte peper.
Smakelijk!