Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Entrecôte met Chimichurri

Entrecôte met Chimichurri

Ingrediënten

  • 2 Entrecôtes van minimaal 2 cm dik
  • Grof Zeezout
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 handje Verse Munt
  • 1 handje Verse Peterselie
  • 1 eetlepel Gedroogde Oregano
  • 1 eetlepel Gedroogde Basilicum
  • 1 halve Rode Ui
  • 1 Citroen
  • Olijfolie

Overige benodigdheden

  • Barbecue met deksel
  • Kernthermometer

Bereiding Entrecôte met Chimichurri

Haal het vlees uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen. Bestrooi het 10 minuten voor het de BBQ op gaat met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Bij het bereiden van een steak, waaronder dus ook een Entrecôte, ga ik altijd voor de Reverse Sear methode. Waar je het vlees 'normaal' eerst dicht grilt en vervolgens tot de gewenste garing laat doorgaren, doe je dit bij Reverse Sear precies andersom. We gaan de Entrecôtes dus eerst indirect garen tot een bepaalde kerntemperatuur, om ze aan het einde heel kort aan beide kanten dicht te schroeien. Bij de 'normale' methode grill je eerst de buitenkant dicht en ga je vervolgens voor de perfecte garing van de binnenkant. Maar terwijl je de binnenkant perfect probeert te krijgen, gaart de buitenkant rustig verder. Dit zorgt ervoor je steak een grijsachtig randje krijgt. Met de Reverse Sear methode gebeurt dat niet.

Maar goed, laten we gaan BBQ'en. Steek de BBQ aan en maak deze gereed om indirect te BBQ'en. Dit betekent dat onder een deel van je grillrooster niet direct kolen of briketten liggen. Dit deel moet groot genoeg zijn om beide entrecotes op te leggen. Ga voor een temperatuur van 130 graden.

Wanneer de BBQ op temperatuur is, mogen de Entrecôtes op de BBQ. Leg deze op het indirecte deel, dus niet boven de kolen, en steek je kernthermometer in één van de entrecotes. Laat de entrecotes nu garen tot een kerntemperatuur van 50 graden. Dit duurt al gauw een minuut of 25, maar is afhankelijk van de dikte van je Entrecôte.

Nu is het tijd voor de chimichurri.

Chimichurri bereiden

Hak de munt en de peterselie klein en doe het in een kommetje. Doe er vervolgens de eetlepels oregano en basilicum bij. Snipper de halve rode ui goed fijn en doe deze ook in het kommetje. Rasp de helft van de schil van de citroen in het kommetje en voeg het sap van een halve citroen toe. Knijp de twee teentjes knoflook uit in het kommetjes en voeg vervolgens olijfolie toe tot er een 'gladde' saus ontstaat. Breng ten slotte nog op smaak met zout en peper.

De Entrecôtes afmaken

Wanneer de Entrecôtes de kerntemperatuur van 50 graden hebben bereikt, grill je ze even af. Belangrijk is dat je voldoende kolen hebt liggen om het vlees direct dicht te schroeien. Ga voor een mooi kleurtje en je kunt de borden opmaken. Serveer de Entrecôtes met je chimicurri, wat frietjes of gebakken aardappeltjes en groente naar wens. Eet smakelijk!

 Wij mochten dit mooie recept lenen van BBQ Junkie, daar vindt je nog veel meer lekkere recepten!