Italiaans Black Angus Gehaktbrood
Vriend van De Vleesboerderij Grillfun bereidde dit Italiaanse Black Angus Gehaktbrood!
Eens iets anders proberen dan pasta met rul gehakt? Maak dan voor de afwisseling een gehaktbrood gevuld met ingrediënten die je normaal gebruikt in je pasta. Je kunt het gehaktbrood ook al een dag van te voren maken zodat hij alleen nog in de oven hoeft. Wat over is van het gehaktbrood kun je heerlijk eten op een brood met verse sla en Roma tomaten.
Black Angus rundvlees heeft een onderscheidende smaak door echte natuur. Zo is het Black Angus gehakt dus ook echt een aanrader wanneer het gehakt zo bepalend is voor de smaak van een gerecht zoals bij gehaktbrood.
Ingrediënten
- 500 gr. Black Angus gehakt
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 2 sneetjes witbrood
- 1 rode ui
- 50 gr. cashewnoten
- 100 gr. Parmezaanse kaas
- 125 gr. mozzarella
- 3 takjes basilicum
- zout en peper
Ingrediënten Tomatensaus
- 500 gr. pasta (naar keuze)
- 2 blikjes tomaatblokjes 400 gr
- 2 rode paprika’s
- 2 rode uien
- 2 laurierblaadjes
- verse basilicum
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels worcestersaus
- 2 teentjes knoflook zout en peper
Black Angus Gehaktbrood
Zet de oven aan op 180 graden...
Snijd het witbrood in blokjes, voeg dit samen met de melk en laat staan tot het brood de melk heeft geabsorbeerd. Snipper de rode ui, rasp de Parmezaan, hak de basilicum en cashew noten fijn en snijd de mozzarella in blokjes. Doe alles samen met het Black Angus gehakt in een grote kom en voeg de eieren en het witbroodmengsel toe. Voeg zout en peper toe naar smaak en meng alles goed door elkaar. Vorm nu een mooie bol en leg deze op een bakplaat die ingestreken is met olijfolie. Kneed de gehaktbal in de vorm van een brood. Bestrijk het gehaktbrood met een beetje olijfolie en zet het vervolgens in de voorverwarmde oven. Ik voorzie het gehaktbrood van een kerntemperatuurmeter.
Het gehaktbrood is klaar na ongeveer 45 minuten wanneer de kerntemperatuur 58 graden is. Terwijl het gehaktbrood in de over staan, starten wij met de pastasaus.
Bereiding Tomatensaus
Snijd de rode uien en de paprika’s in dunne ringen en hak de knoflook en de basilicum fijn. Zet een grote pan op het vuur met een scheut olijfolie. Fruit de knoflook en de uienringen aan gedurende 10 minuten tot deze zacht zijn. Voeg de reepjes paprika toe en bak deze ongeveer 6 minuten mee. Voeg nu de tomaatblokjes, balsamicoazijn, worcestersaus, laurierblaadjes en de basilicum toe. Voeg naar smaak peper en zout toe en breng de saus voorzichting roerend aan de kook. Laat het geheel op laag vuur indikken tot de saus dik genoeg.
Start +/- 10 minuten voordat het gehaktbrood klaar is met de pasta en kook deze al dente. Maak mooie bordjes en eet smakelijk!