BBQ easy & bijgerechten van Grillfun
Bij De Vleesboerderij hebben wij een prachting assortiment kant en klaar BBQ vlees. In pakketten, of per stuk voorgeportioneerd en gemarineerd. Lekker en makkelijk! Alles kan zo uit de verpakking de BBQ op, maar dan eet je er graag nog wel wat bij. Tenminste dat moet altijd van de vrouwen ;-) Daarom vroegen wij, vriend van De Vleesboerderij, Grillfun om een aantal lekkere bijgerechten te verzinnen ter inspiratie.
Greep uit BBQ easy assortiment
- Biefstuk gemarineerd | 150 gr
- Schouderkarbonade gemarineerd | 200 gr
- Lamskotelet gemarineerd | 200 gr
- Lamspies | 100 gr
Bijgerechten Grillfun
- Couscous salade
- Aardappel salade
- Tzatziki
Grillfun aan het woord:
BBQ-easy vlees van DeVleesboerderij.nl is gemarineerd zonder E-nummers! Ik verzon bij deze producten een aantal simpele bijgerechten die je uren van te voren kunt maken. Met deze bijgerechten en het kant en klare BBQ easy assortiment heb je gegarandeerd een ontspannen BBQ. Het vlees is lekker snel klaar en je staat geen uren in de keuken, dus echt BBQ-easy met DeVleesboerderij.nl & Grillfun.
Grillfun maakte voor deze BBQ easy producten en bijgerechten een close up filmpje! Bekijk het filmpje...
Aardappelsalade
Een aardappelsalade kun je uren van te voren maken en is lekker simpel.
Ingrediënten voor 4 personen
- 700 g vastkokende aardappelen
- 4 lente-uitjes
- 2 hardgekookte eieren
- 125 ml mayonaise
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en versgemalen peper
- 2 eetlepels verse bieslook
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water gedurende 10 minuten.
- Laat de aardappelen afkoelen in een vergiet en spoel ze even af met koud water.
- Snij de aardappelen in blokjes als het geheel is afgekoeld. Snij ze niet te klein anders kunnen ze uit elkaar vallen.
- Snijd de lente-uitjes in ringen.
- Snijd de hardgekookte eieren fijn.
- Roer paprika, zout en versgemalen peper naar smaak door de mayonaise in een kommetje. Giet deze saus over de afgekoelde aardappelblokjes.
- Voeg de lente-uitjes en het hardgekookte ei aan de aardappelblokjes toe en roer alles goed door elkaar.
- Serveer de aardappelsalade in een mooie kom en bestrooi het met fijngeknipte biesook en een snufje paprikapoeder.
- Dek het af met vershoudfolie en zet het in de koelkast voor tenminste 2 uur.
Variatietip: Vervang 60 ml mayonaise door 65 ml yoghurt.
Couscoussalade
Lamsvlees en een frisse Couscoussalade, dat is een ideale combinatie. Daarom koos ik deze Couscoussalade bij de gemarineerde lamskotelet of een lamspies.
Ingrediënten voor 4 personen
- 175 g Couscous
- 5 lente-uitjes
- 2 Roma tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 3,5 dl groentebouillon
- 1 groene Spaanse peper
- 2 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels olijfolie
- geroosterde pijnboompitten
- blaadjes ijsbergsla
- 4 eetlepels verse munt
- zout en versgemalen peper
Bereiding
- Snijd de lente-uitjes in ringen en hak de knoflook fijn.
- Verhit olie in een pan en voeg de lente-uitjes en de knoflook toe. Roer het komijnzaad erdoor en fruit het kort aan.
- Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en roer de Couscous erdoor en laat de pan afgedekt staan gedurende 10 minuten. De Couscous is klaar als deze de bouillon heeft geabsorbeerd.
- Ontvel de Roma tomaten en hak deze fijn samen met de munt en Spaanse peper.
- Schep de Couscous in een schaal. Meng de tomatenblokjes, munt, peper en het citroensap erdoor.
- Breng de salade op smaak met zout en versgemalen peper.
- Laat de Couscous minimaal een uur staan zodat alle smaken goed door kunnen trekken.
- Haal een aantal blaadjes sla van de krop en maak deze schoon.
- Serveer het in een mooie schaal en leg hierop de slablaadjes en schep de Couscoussalade erop.
- Strooi de bieslook erover en de geroosterde pijnboompitten.
Tzatziki saus
Wanneer je lamsvlees eet, hoort daar tzatziki bij... dat is mijn mening ;-). Vandaar mijn versie van de Griekse tzatziki saus met yoghurt.
Ingrediënten
- 170 g Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje geperste knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- zout en versgemalen peper
Bereiding
- Was de komkommer en schil hem met een dunschiller.
- Snijd hem door de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje de pitjes.
- Rasp de komkommer fijn en plaats de geraspte komkommer in een zeef.
- Druk met een lepel het meeste vocht er uit.
- Schenk de Griekse yoghurt in een kom.
- Voeg olijfolie, geperste knoflook en citroensap toe aan de yoghurt samen met de geraspte komkommer en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.