Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Spicy Black Angus quarter pounder van Grillfun

Spicy Black Angus quarter pounder van Grillfun

En weer een mooi recept van vriend van DeVleesboerderij.nl Grillfun! Een burger met een Death wish ;-)

Spicy Black Angus Burger

Burgers zijn er in allerlei smaken en afmetingen en wat is er nu lekkerder om jouw ultieme burger combinatie te zoeken?! Onderstaand recept is voor mij wel de basis bij uitstek voor een geweldige burger met lekkere smaken die goed bij elkaar passen.

Ingrediënten voor 1 Black Angus burger

  • 250 gr Black Angus gehakt
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • zout en versgemalen peper
  • gemengde rucola
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel whisky syrup
  • 1 eetlepel witte bastaardsuiker
  • 4 plakjes bacon
  • 1 burger broodje
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Sweet chilisaus
  • Plakje oude kaas (old amsterdam)
  • Death Wish Saus (Saus.Guru)
  • Klontje boter

Voorbereiding spicy Black Angus quarter pounder

  1. Neem een kom en voeg hierin het gehakt samen met het ei, zout en versgemalen peper naar smaak.
  2. Meng alles goed door elkaar en voeg beetje bij beetje het paneermeel toe tot je het gehakt mooi kunt kneden. Het gehakt mag niet uit elkaar vallen.
  3. Neem een ring die even groot is als het broodje en stop hierin de bal gehakt en druk deze vervolgens aan. Haal de ring eraf en maak de burger iets platter.
  4. Leg de hamburger op een schaal en deze dek af met vershoudfolie en leg de burger minimaal een half uur in de koeling.
  5. Neem een kom en doe hierin de mayonaise en voeg samen met ongeveer 2 theelepels sweet chilisaus en roer alles goed door elkaar.
  6. Voeg ongeveer 1 theelepel death wish saus toe, of meer als je durft ;-), roer alles door elkaar en proef de saus. Pas de verhouding zo aan dat de saus de gewenste smaak heeft maar wel pittig is natuurlijk.
  7. Snijd de ui in ringen.

Barbecue

  1. Steek de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.
  2. Gebruik een gietijzeren rooster voor mooie grill marks op de burger.
  3. Fruit de uienringen op laag vuur in een skillet met een klontje boter voor ongeveer 30 minuten.
  4. Voeg de suiker en de whisky syrup toe en laat deze nog ongeveer 15 minuten langzaam op het vuur zodat de uien karameliseren.
  5. Bak bijvoorbeeld in een skillet de bacon tot deze mooi krokant is.
  6. Grill de burger aan beide zijden ongeveer 3 minuten tot je mooie grill marks ziet en de burger loslaat van het rooster.
  7. Verplaats de burger naar het indirecte gedeelte van de barbecue en meet of deze reeds een kerntemperatuur heeft van 54 graden. Is deze lager sluit dan de deksel en wacht tot de gewenste temperatuur.
  8. Leg een skillet boven het directe gedeelte met een klontje boter.
  9. Bak een ei in de pan en zorg ervoor dat het eigeel niet gestold is. Ik bak het ei in een ring die net zo groot is als het broodje zodat je een mooie vorm krijgt die precies op de burger past.
  10. Kruid het ei met een beetje zout en versgemalen peper.
  11. Snij het broodje open en besprenkel de binnenzijde met een beetje olijfolie.
  12. Leg de opengesneden zijde van het broodje even kort boven het directe gedeelte van de barbecue.
  13. Bouw de burger als volgt op: onderzijde van het broodje, spicy saus, rucolla, Black Angus burger, oude kaas, bacon, gekarameliseerde uien en als laatste de bovenzijde van het broodje.
  14. Steek er een prikker door, bijvoorbeel een gaaf mes zodat de burger niet kan omvallen.

Succes met het maken, groetjes Grillfun.nl ;-)!