Spaans gevulde Bavette met Spianata Romana
Als zomer gerecht maakte Grillfun deze heerlijk gevulde voor ons. De Spaanse smaken samen met een lekker Spaans wijntje en Batatas geven je zo dat Zomerse gevoel! Grillfun neemt je mee op reis:
Spaanse Rollade van kun je op diverse manieren bereiden op de barbecue. Lekker als steak met een chimichurri of als een rollade gevuld met heerlijke ingrediënten. Dit keer ging ik voor een rollade van Bmet een Spaanse twist. Ga je dit gerecht maken denk dan aan de zomer en aan het strand en vergeet dan dus niet er een lekker ijskoud bier bij te serveren. Dit keer ging ik voor een Spencer Trapist Ale bier van brouwerij Spencer Brewery. Een soepel en subtiel trappistenbier dat perfect past bij vleesgerechten en de romige kaas die verwerkt zit in dit gerecht.
Ingrediënten voor de Spaans gevulde Bavette
- 1kg Bavette aan 1 stuk
- 100 gr Spianata Romana (worst)
- 10 kastanje champignons
- 100 gr spinazie
- 2 teentjes knoflook
- zongedroogde tomaten
- 140 gr Delice de Bourgogne (romige kaas)
- pijnboompitten
Voorbereiding
- Neem de en verwijder eventueel als het er nog aan zit het vlies.
- Leg het vlees zo neer dat de draad van het vlees van links naar rechts loopt en snijdt het vlees op de draad zodat je deze kunt openklappen.
- Klap het vlees open en sla het eventueel het dikke deel wat platter.
- Neem slagerstouw en knip 6 stukken van ongeveer 15 cm en één van ongeveer 30 cm.
- Leg de 6 slagerstouwen in de breedte op een snijplak en de lange in de lengte en leg vervolgens het vlees erop.
- Nu kunnen we starten om de Bte vullen door eerst deze te kruiden met zout en versgemalen peper.
- Leg vervolgens de worst op de bavette.
- Neem een pan en zet deze op het vuur, schenk een beetje olijfolie in de pan, snipper de knoflook en doe dit in de pan.
- Snijdt de champignons in plakken en bak deze even in de pan met de spinazie.
- Bak de pijnboompitten in een beetje olie tot ze mooi verkleurd zijn.
- Vul de Bnu verder met plakjes roomkaas. Deze kaas heeft een lekkere smaak maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld Parmezaanse kaas of Provolone. Het is niet noodzakelijk om de gehele oppervlakte van de te voorzien van kaas maar doe dit wel over de gehele lengte.
- Ga nu verder met spinazie mengsel, snijdt de zongedroogde tomaten in reepjes, beleg deze op de en maak af met de pijnboompitten.
- Knoop de goed dicht en snijd de uiteinden van het slagerstouw eraf.
Barbecue kan aan
- Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden en twee zones om direct en indirect te grillen.
- Leg de gevulde Bop het rooster boven het indirecte gedeelte.
- Voorzie de Bvan een kerntemperatuurmeter en wacht tot de kerntemperatuur rond de 50 graden is. Om een gelijke garing te krijgen kan men na een half uur het vlees draaien.
- Verplaats de Bnaar het directe gedeelte bij een kerntemperatuur van 50 graden en grill deze even af aan alle zijden.
Serveer tip: Het is tijd om te genieten maar serveer deze Spaanse Bmet gegrilde groenten en heerlijke nieuwe aardappelen want dan wordt het pas echt feest en vergeet het koude bier niet. Succes met het maken, groetjes Grillfun.