Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Varkensfilet Rollade in pittige tomaten kruiden marinade

Varkens Rollade in pittige tomaten kruiden marinade

Uiteraard vroegen wij onze huisblogger Grillfun dit jaar ook weer om Kerst recepten! Zo zette hij één van onze rollades in een heerlijke marinade. Grillfun aan het woord:

Een heerlijk recept wat perfect past bij een gezellig kerstdiner is toch wel een runderrollade. En dit keer bereid in een geweldige marinade met rode uien en eventueel een sappige appel die je er gewoon bij legt tijdens de bereiding. Een rollade is net als de Beef Wellington een echte klassieker die niet mis kan gaan. De glaze zorgt ervoor dat de rollade prachtig uit de oven komt met een mooi kerstkleur.

Ingrediënten Varkens Rollade

  • 1 kg Varkensfilet Rollade
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 3 el whisky azijn of rode wijnazijn
  • ½ tl gerookte paprika poeder
  • snufje chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • verse tijm en rozemarijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 4 rode uien
  • zout en versgemalen peper

Bereiding Varkensfilet Rollade in pittige tomaten kruiden marinade

  1. Pel de uien en nu heb je de keuze om de in zijn geheel te smoren of een grove stukken te snijden en deze toe te voegen aan de bouillon.
  2. Neem een kom en voeg hierin de tomatenpuree, basterdsuiker, azijn en de kruiden.
  3. Roer alles goed door elkaar en snijd de tijm en rozemarijn heel fijn en voeg ze samen met de geperste knoflook toe aan de marinade en roer nogmaals.
  4. Voeg eventueel nog wat zout en versgemalen peper toe aan de marinade.
  5. Zet de oven aan op 180 graden.
  6. Neem een ovenschaal en voeg hierin de runderbouillon samen met de rode uien.
  7. De marinade die we gemaakt hebben gaan we gebruiken als glaze om de rollade mee in te strijken.
  8. Strijk de gehele rollade in met de glaze door gebruik te maken van een kwast.
  9. Leg de rollade in de ovenschaal en plaats deze in de oven.
  10. De rollade heb ik het liefste medium, dit kun je het beste controleren om de kerntemperatuur te meten. De totale bereiding duurt ongeveer 55 minuten en hij is medium bij een kerntemperatuur van 60 graden.
  11. Het is belangrijk dat de rollade ieder 20 minuten wordt ingestreken met de glaze tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt.
  12. Haal de rollade uit de oven en laat deze ongeveer 10 minuten rusten onder een theedoek.
  13. Verwijder het net van de rollade. Serveer de rollade op een mooie schaal en snijd de rollade alvast aan in mooie plakken of doe dit op tafel.

Bier: Bij dit gerecht heeft Beerwulf.com weer een top bier uitgezocht, om jullie de beste beleving tussen smaak en bier te geven tijdens de feestdagen. Dit keer ging ik voor de Pauwel Kwak die een mooie koperkleur heeft met een romige volle schuimkraag. Warme zoete aroma’s van mout, karamel, toffee en een subtiel kruidig bittere afdronk wat het gerecht compleet maakt met de juiste bijgerechten. De Pauwel Kwak kun je het beste drinken met een temperatuur van 8 graden zodat de mooie aroma’s het beste tot zijn recht komen.

Serveertip: Serveer de rollade met een puree en maak de puree extra speciaal door er wat truffel door heen te doen. Maak het helemaal af met een mooie saus en je favoriete groenten. Denk bijvoorbeeld aan spruitjes gebakken met stukjes gerookte spek en gekarameliseerde uien.

Succes met het maken, groetjes Grillfun

Varkensrollade zoet pittige marinade DeVleesboerderij.nl