Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Gegrilde eendenborst met kersenportsaus

Gegrilde eendenborst met kersenportsaus

Onze huisblogger Barbecue Marq ken je vooral van gerechten met steaks, spareribs en stoofvlees. Tijd voor iets anders! Eendenborst, lekker gekruid met een zelfgemaakte rub en kersenportsaus. Marc aan het woord:

Rund, varken en kip. Dat is wat we het meeste maken op de barbecue. Dan wisselen we nog wat af met vis en kalkoen en dan hebben we het wel voor 90 procent gehad. Daarom dat ik dit keer eens iets lekkers wilde maken met eend. Misschien niet het meest voor de hand liggende stukje vlees op de barbecue maar o-zo-lekker. Buiten dat is eend goed te bereiden op de barbecue. Voor de eendenborst die ik in dit recept gebruik, maak je gebruik van direct grillen en indirect garen. Bij deze heerlijke eendenborst, die overigens heerlijk gekruid wordt, maakte ik een lekkere zoete kersen-port saus. De combinatie is goddelijk!

Dit recept is voor 3 personen, heeft een voorbereidingstijd van 3,5 uur en een bereidingstijd van 30 minuten. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado, pelletgrill en gasbarbecue.

Benodigdheden

  • Skillet
  • Garde

vlees gegrilde eendenborst met kersenportsaus bbq marc devleesboerderij

Ingrediënten

Rub

  • 2 el droge salie
  • 1 el droge peterselie
  • 1 tl droge rosemarijn
  • 1 tl droge thijm
  • 1 tl droge oregano
  • 1 tl droge basilicum
  • 1 tl crushed laurierblad
  • 1 tl zwarte peper gemalen
  • 1 tl suiker

Ingredienten voor de kersenportsaus

  • 4 el boter (ongezout)
  • 2 sjalotjes
  • 125 ml kippenbouillon
  • 75 ml tawny port
  • 75 ml balsamico azijn
  • 200 gram kersenjam

midden gegrilde eendenborst met kersenportsaus bbq marc devleesboerderij

Bereiding gegrilde eendenborst met kersenportsaus

  1. Maak de rub door alle ingrediënten van de rub bij elkaar te voegen en goed te roeren.
  2. Haal de eendenborsten uit de koelkast. Verwijder overtollig vet, maar laat de vet-kap aan de bovenkant zitten. Dep de borst aan beide kanten goed af met keukenpapier.
  3. Eendenborsten insnijden aan de vetkant zodat er een ruitenpatroon ontstaat.
  4. Zout de borsten aan beide kanten.
  5. Doe de rub op de borsten.
  6. Pekel 3u droog in de koelkast.
  7. Snijd 2 sjalotjes klein en doe in een kommetje.
  8. Maak de barbecue aan op een temperatuur van 150 graden.
  9. Plaats de skillet en laat minimaal 10 minuten voorverwarmen.
  10. Leeg de borsten in de skillet met de huidzijde naar beneden.
  11. Draai ze om als het vet bruin geworden is.
  12. Lepel eventueel wat van het vet over het vlees heen.
  13. Schroei een minuutje of 3 dicht.
  14. Leg de borsten dan boven indirect vuur en gaar door tot een kerntemperatuur van 55 graden.
  15. Maak de skillet schoon.
  16. Bak de sjalotjes in 2 el boter aan. Voeg dan de bouillon toe, de azijn, de port en de kersenjam.
  17. Kook in totdat het voor de helft is ingekookt, voeg dan de resterende boter toe.
  18. Snijd de eend in plakken en serveer met de saus.

Smakelijk!

einde gegrilde eendenborst met kersenportsaus bbq marc devleesboerderij