Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Gerookte, lopende camembert met jalapeño en abrikozen marmelade

Gerookte, lopende camembert met jalapeño en abrikozen marmelade

Onlangs hadden wij samen met vrienden van DeVleesboerderij.nl een unieke BBQ met bierpairing in het mooie Fort Lunet in Raamsdonkveer. Daar maakte Pitmasters Luc de Hoogh en Marc Lechanteur voor ons dit mooie kleurrijke BBQ bijgerecht. Alle BBQ's en gear kwamen van Het Luxe Buitenleven. Nathan Hak, bierjournalist voor BEERWULF.com, pairde daar een lekkere Trippel Karmeliet bij. Het gerecht is eenvoudig en je kunt er heerlijk met krakend brood in dippen. Gegarandeerd een feestje met je gasten! Luc en Marc aan het woord: 

Dit recept is voor een zogenaamde lopende camembert. Omdat we hem op de BBQ bereiden kan er een extra smaakdimensie worden toegevoegd. Dit bereiken we door Rookhout toe te voegen tijdens de bereiding. De gevorderde gebruiker kan er ook voor kiezen om de plank zelf te laten smeulen tijdens de bereiding. Dit vergt wel enige oefening. Val direct na serveren aan door met plakjes gesneden stokbrood of crackertjes de kaas op te lepelen. De smaaksensatie van de hartige kaas, de zoete jam en de pittige pepertjes is fenomenaal.

Technieken

  • Planking en/of Roken

Ingredienten

  • 2 camemberts naar keuze
  • 6 eetlepels abrikozenjam
  • 2 jalapeño pepers
  • Stokbrood en/of crackertjes

Bereiding

  • Blaker de cederhouten plank aan beide kanten boven de hete kolen totdat ze mooi bruin ziet, neem ze af en laat even afkoelen
  • Maak de BBQ klaar voor indirecte bereiding op ongeveer 180 graden
  • Positioneer de kazen op de plank
  • Snij de deksel / bovenkant van de kazen weg
  • Besmeer de bovenzijde met de abrikozenjam
  • Leg de schijfjes van 1 gesneden jalapeño peper per kaas erop. Indien je de jalapeño’s met zaadjes erop doet wordt het geheel een stuk pittiger.

bbqhout gerookte lopende camembert metjalapeno en abrikozen marmelade devleesboerderij

  • Zet het geheel op de BBQ, weg van de kolen
  • Voeg naar smaak rookhout toe, kers of appel zijn goede en veilige houtsoorten
  • Het geheel is klaar zodra de zijkanten inzakken en de kaas bijna gaat 'lopen', dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Serveer direct op de Cedar houten plank

Bij dit gerecht pairde Nathan een Trippel Karmeliet. Het bier is gebrouwen met driegranen: gerst, haver en tarwe. Het is heldergeel met een royale schuimkraag. Dit wereldwijd vaak onderscheiden bier heeft een geweldige balans tussen zoet, fruitig, bitter en spicy. Past dus perfect bij de smaken in dit gerecht!

 

Wat stond er bij de ultieme BierBBQ nog meer op het menu?

Hoe ben jij er de volgende keer bij?

Klinkt goed allemaal? Wil je er bij zijn?
Dat kan, we verloten uit alle onderstaande groepen totaal 10 kaartjes. Aan alles meedoen is dus meer kans ;-)

  • Maak een account aan op onze website en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Deze verschijnt een aantal keren per jaar met aanbiedingen en mooie recepten.
  • Like onze Facebook pagina
  • Schrijf je in op de nieuwsbrief van BEERWULF.com vanaf het artikel 'Het ultieme BBQ en bier experiment. Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je ook nog eens kortings coupons voor zowel BEERWULF.com als DeVleesboerderij.nl! Je moet even scrollen voor het inschrijfblokje ;-)

    Bij BEERWULF.com ontvang je 7,50 korting bij een bestelling van 35,-. Bij DeVleesboerderij.nl 10% korting op je bestelling.

 

gerookte lopende camembert metjalapeno en abrikozen marmelade devleesboerderij