Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Butter Chicken Curry

Butter Chicken Curry

Malse stukjes kippendij in boterzachte saus, oftewel Butter Chicken. Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq weet precies wat wij lekker vinden, wij dippen graag een stukje naanbrood door de saus. Marc aan het woord:

Butter chicken curry is een van oorsprong Indiaas gerecht met kip in een superzachte saus. De saus is gebaseerd op melkproducten zoals yoghurt en slagroom en ontleent zijn smaak met name aan de garam masala, een Indiase kruidenmix. In dit recept heb ik ervoor gekozen alle pittige ingrediënten weg te laten, zo creëer je een boterzachte toegankelijke saus. Houd je van wat meer pit, kun je altijd wat chilipoeder toevoegen. Ik vond het in elk geval een enorm lekker recept, een zachte saus en heerlijk malse kippendijen.

Dit gerecht is voor 4 personen en heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 60 minuten.

Ingredienten currysaus voor butter chicken

  • 40 gram verse gember geraspt
  • 5 teentjes knoflook geraspt
  • 3 eetlepels garam masala
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • Ingredienten saus
  • 2 grote uien
  • 30 gram roomboter
  • 5 tomaten
  • 50 gram tomatenpuree
  • 125 ml slagroom
  • 50 ml water

vlees butter chicken curry bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

Ingredienten overig

  • 150 gram yoghurt
  • Naanbrood
  • Zure room

Ingredienten garnering

  • Takjes Koriander fijngesnipperd
  • 60 gram cashewnoten

midden butter chicken curry bbq marc devleesboerderij

Bereiding Indiase butter chicken curry

  1. Maak de barbecue aan voor direct grillen op een temperatuur van 200 graden.
  2. Snijd ondertussen de kippendijen in stukken van 4 cm.
  3. Maak de marinade met de ingrediënten van hierboven.
  4. Grill de stukken aan beide zijden kort aan ongeveer 2 minuten per kant is voldoende.
  5. Voeg de helft van de marinade ook bij de kip en roer goed door.
  6. Voeg de yoghurt ook erbij en roer goed door.
  7. Snijd de uien in stukken en fruit deze in de skillet met de boter.
  8. Voeg de rest van de marinade toe en bak nog even.
  9. Snijd de tomaten in grove stukken.
  10. Voeg de tomaten toe, de tomatenpuree, de slagroom en het wat.
  11. Breng het aan de kook en kook 15 minuten.
  12. Pureer het geheel met een staafmixer tot een saus.
  13. Voeg dan de kip toe.
  14. Bouw de BBQ om tot indirect en laat nog 30 minuten rustig sudderen op een temperatuur van 125 graden.
  15. Serveer het gerecht met koriander en gehakte cashewnoten.

(Je kan het serveren met naanbrood en zure room)

Smakelijk!

einde butter chicken curry bbq marc devleesboerderij