Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

TexMex Griddle faijtas met kippendijen

TexMex Griddle faijtas van kippendijen

Een snel en lekker gerecht op tafel zetten? Laat dat maar aan onze huisblogger Barbecue Marq over! TexMex Griddle faijtas met kippendijen, een hele smaakvolle mond vol. En griddle? Dat is een bakplaat of plancha waarop je de kippendijen kunt bereiden. Marc aan het woord:

Iets op de barbecue maken en geen uren bezig zijn? Dan kom je vaak bij TexMex gerechten uit. Dit gerecht is perfect te maken als je bezoek hebt en iets leuk wil presenteren. Je moet dan echter wel de kippendijen van tevoren marineren. Ik deed dat 24u van tevoren maar dat mag ook wat uurtjes minder. Als je die fase gehad hebt, is het een kwestie van alles lekker op de barbecue bakken, oprollen en aan tafel gaan!

Dit recept is voor 4-6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 4-24 uur en een bereidingstijd van 15 minuten. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado en gasbarbecue zolang er een plancha op zit.

Benodigdheden

  • Barbecue met een bakplaat of plancha
  • Ziplock zakje

vlees texmex griddle faijtas van kippendijen bbq marc devleesboerderij

Ingrediënten

  • 750 gram kippendijen
  • 4 uien
  • 4 paprika’s in verschillende kleuren
  • 6 tortilla’s
  • Olijfolie
  • Paar takjes koriander
  • Bekertje zure room
  • Geraspte kaas
  • 2 avocado’s
  • keukenzout

Ingredienten marinade

  • 3 eetlepels versgeperst limoensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels keukenzout
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel chili poeder

midden texmex griddle faijtas van kippendijen bbq marc devleesboerderij

Bereiding TexMex Griddle faijtas met kippendijen

  1. Pers de limoen, pel de knoflook en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Voeg de olijfolie, honing, knoflook, limoensap, zout, komijn en het chilipoeder bij elkaar in een kom en roer goed door.
  3. Haal de kippendijen uit de koeling. Snijd overtollig vet weg en snij de dijen in reepjes haaks op de draad.
  4. Neem een ziplock zakje en doe daar de kip in. Voeg de marinade erbij, meng goed door en sluit zo luchtdicht mogelijk. Leg in de koeling voor minimaal 4 uur.
  5. Maak de barbecue aan op een temperatuur van ongeveer 175 graden en installeer een bakplaat of plancha. Laat deze minimaal een kwartier goed heet worden.
  6. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de paprika’s in reepjes. Als voorbereiding kun je ook alvast de avocado in blokjes snijden.
  7. Doe olie op de bakplaat. Bak de kippendijen en de groenten tot ze gaar zijn. Voeg nog wat zout toe. Bak ondertussen in wat olie de tortilla’s. Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt kun je kiezen deze in de pan of in de oven te maken. De tortilla’s krijgen een heerlijke smaak door ze in olie te bakken.
  8. Is alles gaar dan vul je de tortilla met het vlees, de groenten, de avocado, zure room, de geraspte kaas en een takje koriander. Je mag ze oprollen, opvouwen of gewoon makkelijk openlaten.

Smakelijk!

einde texmex griddle faijtas van kippendijen bbq marc devleesboerderij