Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Wilde Kerst met Zwijn biefstuk en aardappelpakketjes met witlof

Wild zwijn Kerstbiefstuk

Ingrediënten voor 4 personen

vlees wild zwijn kerstbiefstuk devleesboerderij grillfun

Ingrediënten witlof

  • 8 witlof stronken
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels honing
  • ½ theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker 
  • klontje ongezouten roomboter

Ingrediënt aardappel pakket

  • 1kg krieltjes met schil of nieuwe aardappelen
  • 4 vellen bakpapier
  • klont boter
  • verse tijm
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • zout en versgemalen peper

bbq wild zwijn kerstbiefstuk devleesboerderij grillfun

Voorbereiding

  1. Haal de wildzwijn biefstuk uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.
  2. Pers de sinaasappel en meng deze met de overige ingrediënten voor de witlof in een kom die op de BBQ mag. Later zetten we deze op de BBQ zodat de boter smelt.
  3. Snijd de stronken van de witlof door de helft.
  4. Vouw het bakpapier in een vierkant en leg deze in een bak met water voor ongeveer 15 minuten.
  5. Ik gebruikte krieltjes die allemaal van ongeveer dezelfde grote zijn. Heb je aardappelen van verschillende formaten snijd ze dan ongeveer gelijk.
  6. Meng de kruiden in een kom en sprenkel wat olijfolie over de aardappelen. 
  7. Kruid de aardappelen met het kruidenmengsel en zorg ervoor dat de kruiden overal zitten.
  8. Vouw het bakpapier open en leg in het midden de aardappelen samen met een klontje boter.
  9. Maak het pakket dicht en knoop de bovenzijde dicht met een stuk slagerstouw.

Bereiding wild Kerst met Zwijn biefstuk en aardappelpakketjes met witlof

  1. Maak de kamado aan en zorg voor indirecte hitte door de platesetter te plaatsen. Regel de kamado naar een dome temperatuur van rond de 180 graden.
  2. Leg het pakket met aardappelen in de kamado en sluit de deksel. De aardappelen zijn na een uur ongeveer gaar.
  3. Plaats na ongeveer 30 minuten de kom in de kamado zodat de boter kan smelten en de marinade warm wordt.
  4. De witlof is gaar in ongeveer 10 minuten. 
  5. Leg de witlof in de kamado en strijk ze in met de marinade. Herhaal dit een aantal keer tot ze gaar zijn.
  6. Haal de aardappelen en de witlof uit de kamado en zet ze heel even apart.
  7. Bouw de kamado om voor directe hitte door de platesetter te verwijderen.
  8. Voorzie de kamado van een gietijzeren rooster voor mooi grillstrepen op het vlees.
  9. Kruid het vlees met zout en versgemalen peper en leg het vlees op het rooster en grill beide zijden voor ongeveer 2 a 3 minuten tot een kerntemperatuur is bereikt van tussen de 60 en 65 graden.
  10. Grill nog heel even de witlof boven directe hitte en strijk het nogmaals in met de marinade.
  11. Maak de borden mooi op en serveer het vlees bijvoorbeeld met een lekkere wilde paddenstoelensaus, aardappelen en de witlof. Serveer er een mooie rode wijn bij zoals een Merlot, die past goed bij dit gerecht.

Succes met het maken, groetjes Grillfun

eind wild zwijn kerstbiefstuk devleesboerderij grillfun